Obrazom: Sébastien Loeb mal vážnu nehodu na Rely Dakar

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Sébastien Loeb mal na Dakare ťažkú nehodu
Premiérový Rely Dakar sa pre Sébastiena Loeba začal ako z rozprávky, napokon ani on neušiel nástrahám drsnej argentínskej divočiny. V 8. etape sa jeho Peugeot najprv zasekol v piesku a v závere sa prepadol do jamy a niekoľkokrát prevrátil. Do cieľa meraného úseku prišiel s viac ako hodinovým mankom a celkovo je až ôsmy. Francúz po rozsiahlych škodách na svojom automobile priznal, že je vonku z hry o titul. Bude však pokračovať v súťaži, aby získal viac skúseností. Foto: SITA/AP

BELÉN 12. januára (WebNoviny.sk) – Premiérový Rely Dakar sa pre neho začal ako z rozprávky, napokon ani on neušiel nástrahám drsnej argentínskej divočiny.

Sébastien Loeb exceloval počas prvého týždňa na 38. ročníku najťažších motoristických pretekov na svete, vyhral tri etapy zo šiestich a vyhrieval sa na čele priebežného hodnotenia. Prišla však pondelková prvá etapa v pieskových dunách a deväťnásobný majster sveta v rely mal vážnu nehodu.

Jeho Peugeot sa najprv zasekol v piesku a v závere sa prepadol do jamy a niekoľkokrát prevrátil. Do cieľa meraného úseku prišiel s viac ako hodinovým mankom a celkovo je až ôsmy. „Bola tam jama a nevidel som ju. Spadli sme, auto vyšlo z rovnováhy a kotúľali sme sa. Pokazilo sa niekoľko vecí. Museli sme vymeniť dve kolesá, prevodovku a prišli sme o množstvo času,“ cituje Loeba portál motorsport.com.

Francúz po rozsiahlych škodách na svojom automobile priznal, že je vonku z hry o titul. Bude však pokračovať v súťaži, aby získal viac skúseností. „Moje šance na celkové víťazstvo sa skončili. V prvom rade sme sem prišli nazbierať skúsenosti. Do konca etapy zostávalo len 10 kilometrov. Je to trochu frustrujúce, ale taký je život. Pokračujeme ďalej,“ dodal víťaz 78 pretekov MS v rely.

Obrazom: Nehoda Sébastiena Loeba na Rely Dakar 2016
Sébastien Loeb mal na Dakare ťažkú nehodu
Foto: SITA/AP

https://www.youtube.com/watch?v=MMbO-AanbTg

Sébastien Loeb mal na Dakare ťažkú nehodu
Foto: SITA/AP

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Sébastien Loeb