Dráma na Dobšinská zima 2016: Bánoci skolaboval počas jazdy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Igor Drotár
Igor Drotár priviezol spolujazdca Vladimíra Bánociho do mesta Dobšiná, kde mu privolaní zdravotníci poskytli prvú pomoc. Vrtuľníková záchranná zdravotná služba ATE ho následne prepravila priamo do Východoslovenského ústavu srdcových a cievnych chorôb v Košiciach. Foto: SITA/Ivan Fleischer

BRATISLAVA 8. februára (WebNoviny.sk) – Počas sobotňajšej automobilovej súťaže Dobšinská zima 2016 skolaboval spolujazdec Igora Drotára a viceprezident Slovenskej asociácie motoristického športu (SAMŠ) Vladimír Bánoci. Incident sa udial počas druhej rýchlostnej skúšky priamo v súťažnom vozidle Mitsubishi Lancer EVO IX.

Drotár priviezol spolujazdca Bánociho do mesta Dobšiná, kde mu privolaní zdravotníci poskytli prvú pomoc. Vrtuľníková záchranná zdravotná služba ATE ho následne prepravila priamo do Východoslovenského ústavu srdcových a cievnych chorôb v Košiciach.

Prvotné podozrenie na infarkt myokardu sa u 60-ročného Bánociho nepotvrdilo, no diagnostikovali mu srdcovú arytmiu a vysoký tlak. Momentálne je hospitalizovaný v košickom liečebnom ústave, kde podstupuje ďalšie vyšetrenia a úkony. V dohľadnej dobe ho prepustia do domácej opatery s ďalším liečebným postupom.

„Po vyše 40 rokoch spoločného pretekania to bol pre mňa veľký šok. Našťastie je v dobrých rukách zdravotníkov Východoslovenského ústavu srdcových a cievnych chorôb v Košiciach, je plne pri vedomý a čaká ho ďalšia liečba. Touto cestou chcem z celého srdca poďakovať skvelým zdravotníkom RZP na podujatí v Dobšinej, ako aj lekárom a celému zdravotnému personálu v Košiciach. Aj za samotného Vlada ďakujem všetkým, ktorí pomáhali pri jeho záchrane a ďakujeme aj za všetky úprimné priania a slová,“ cituje portál autosportfoto.sk slová Igora Drotára.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať