Video: Kvjat si sype popol na hlavu za zostrelenie Vettela

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Daniil Kvjat
Daniil Kvjat takto v druhej zákrute nestihol zabrzdiť a vrazil zozadu do Sebastiana Vettela, ktorého monopost následne ťukol do vedľa jazdiaceho Daniela Ricciarda. Soči, 1. máj 2016. Foto: SITA/AP

SOČI 2. mája (WebNoviny.sk) – Jazdec formuly 1 Daniil Kvjat sa ospravedlnil za svoje chyby v úvodnom kole nedeľňajšej Veľkej ceny Ruska v Soči, ktorými zničil preteky nielen sebe, ale aj tímovému kolegovi z Red Bullu Danielovi Ricciardovi a Sebastianovi Vettelovi z Ferrari.

Dvadsaťdvaročný Rus v druhej zákrute nestihol zabrzdiť a vrazil zozadu do Vettela, ktorého monopost následne ťukol do vedľa jazdiaceho Ricciarda. „Nečakal som, že až tak spomalí. Stlačil som brzdový pedál, ale nebolo tam dosť tlaku. Keď si zablokujete zadné kolesá, stratíte kontrolu nad situáciou,“ cituje Kvjata portál motorsport.com.

Hneď nato vo vysokorýchlostnej tretej zatáčke Kvjat nepochopiteľne opäť nabral Vettela zozadu a spôsobil jeho náraz do bariéry. „Nevidel som, čo sa deje vpredu. Vettel len spomalil a nemal som dosť času na reakciu. Pochopiteľne, všetok bordel som spôsobil ja. Jasné, že sa necítim najlepšie, ale takéto veci sa niekedy dejú. Poučím sa z toho, nabudúce by to malo byť lepšie. Každému som sa ospravedlnil. Je teraz ľahké na mňa útočiť, ale rátam s tým,“ dodal rodák z Ufy.

Jazdci Red Bullu po situácii z prvého kola síce pokračovali v pretekoch, aj ich dokončili, no obsadili len nebodované jedenáste (Ricciardo), resp. pätnáste miesto (Kvjat). „Nanešťastie, preteky sa pre nás skončili už na začiatku. Daniil jednoducho zle odhadol brzdiaci bod, narazil do Sebastiana, ktorý zboku ťukol Daniela. V tom momente sme prišli o obidve predné krídla a autá boli poškodené. Z pohľadu nášho tímu incident totálne zruinoval naše preteky, mohli sme získať slušný počet bodov,“ uviedol šéf Red Bullu Christian Horner.

Veľkú cenu Ruska suverénne vyhral Nico Rosberg a spolu s výsledkami z vlaňajška dosiahol už siedme víťazstvo po sebe. Na čele poradia má 43-bodový náskok pred tímovým kolegom z Mercedesu Lewisom Hamiltonom. Nasledujúce preteky sú na programe 15. mája v Barcelone.

https://www.youtube.com/watch?v=gnltZXEt2-Q

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Nico RosbergSebastian Vettel