Pole position na VC Mexika si vyjazdil Lewis Hamilton

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Lewis Hamilton
Lewis Hamilton počas kvalifikácie na VC Mexika na Okruhu bratov Rodríguezovcov. Mexico City, 29. október 2016. Foto: SITA/AP

MEXICO CITY 29. októbra (WebNoviny.sk) – Jazdec na monoposte Mercedes Lewis Hamilton triumfoval v sobotňajšej kvalifikácii na nedeľňajšiu Veľkú cenu Mexika formuly 1.

Tridsaťjedenročný britský úradujúci majster sveta zdolal na Okruhu bratov Rodríguezovcov tímového kolegu a jediného konkurenta v boji o titul Nica Rosberga o 254 tisícin sekundy a pripísal si 59. kvalifikačné prvenstvo v kariére. Na treťom mieste skončil Max Verstappen z Red Bullu, ktorý zaostal za víťazom o 350 tisícin sekundy.

V nedeľu sa môže v Mexiku rozhodnúť o premiérovom majstrovskom titulu pre Rosberga. Tridsaťjedenročný Nemec potrebuje na zabezpečenie primátu zvíťaziť a zároveň Hamilton môže získať maximálne jeden bod. Nedeľňajšia VC Mexika štartuje o 20.00 h SELČ.

Veľká cena Mexika F1 – Mexico City – kvalifikácia:

1. Lewis Hamilton (V. Brit.) Mercedes 1:18,704 min, 2. Nico Rosberg (Nem.) Mercedes +0,254 s, 3. Max Verstappen (Hol.) Red Bull +0,350, 4. Daniel Ricciardo (Aus.) Red Bull +0,429, 5. Nico Hülkenberg (Nem.) Force India +0,626, 6. Kimi Räikkönen (Fín.) Ferrari +0,672

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Daniel RicciardoKimi RäikkönenLewis HamiltonMax VerstappenNico HülkenbergNico Rosberg