Hossa s Tatarom nepôjdu na MS, účasť Pánika neistá

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Tomáš Tatar
Tomáš Tatar si slovenský dres na svetovom šampionáte v Rusku neoblečie. Foto: SITA/Ján Viazanička

BRATISLAVA 26. apríla (WebNoviny.sk) – Slovensku na blížiacich sa májových majstrovstvách sveta v Rusku definitívne nepomôžu dvaja útočníci z NHL – Marián Hossa z Chicaga a Tomáš Tatar z Detroitu. Obidvoch trápia zdravotné problémy.

O neúčasti dvoch elitných krídelníkov informoval Hospodárske noviny ich manažér Peter Neveriš: „Komunikácia prebehla s trénerom Zdenom Cígerom a generálnym manažérom Róbertom Švehlom už pred play-off NHL s tým, že všetci zainteresovaní vedeli, že Marián by aj v prípade neúspechu v bojoch o Stanleyho pohár na majstrovstvá sveta hrať neprišiel.“

V prípade Tatara dopadla výstupná lekárska prehliadka tak, že v klube mu neodporučili prísť do Ruska. „Poslúchne klub a na šampionát nepôjde. Neodporúčanie znamená, že de facto nemôže ísť na majstrovstvá sveta,“ dodal Neveriš.

Nejasná je aj situácia okolo druhého útočníka Chicaga Richarda Pánika. Jeho manažér Peter Kadleček pre HN potvrdil, že slovenského krídelníka čaká v stredu vyšetrenie kolena magnetickou rezonanciou. Slovákom z NHL prídu pomôcť obrancovia Andrej Sekera (Edmonton), Martin Marinčin (Toronto) a útočníci Tomáš Jurčo (Detroit) s Markom Daňom (Winnipeg).

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andrej SekeraMarián HossaMartin MarinčinRichard PánikTomáš JurčoTomáš Tatar
Firmy a inštitúcie Slovenská hokejová reprezentácia