Video: Kanada zvládla derby s USA, Fíni si takisto poradili

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Najkrajšie momenty z prvého dňa MS v hokeji

PETROHRAD 6. mája (WebNoviny.sk) – Kanadská hokejová reprezentácia zvládla svoj úvodný duel na jubilejných 80. majstrovstvách sveta v Rusku, keď v piatok popoludní zdolala v súboji základnej B-skupiny v Petrohrade výber USA 5:1.

Američania udreli len raz

Obhajcovia titulu spred roka prehrávali od 5. min, keď v početnej výhode za chrbát gólmana Cama Talbota pretlačil puk Patrick Marron, ktorý si predtým odpykal dvojminútový trest. Už o 29 sekúnd neskôr sa začínalo odznova, keď Taylor Hall z uhla prekvapil brankára Keitha Kinkaida. Kanada sa dostala do vedenia v 9. min – z ľavého kruhu strelou švihom ponad ľavé rameno súperovho gólmana skóroval Brendan Gallagher.

Tretí gól výberu krajiny „javorového listu“ pridal v 32. min Matt Duchene, ktorý po prieniku Codyho Ceciho našiel voľný priestor pri Kinkaidovi – 1:3. Ďalšiu gólovú poistku Kanaďanov pridal v 46. min Boone Jenner a definitívnu bodku za duelom dal vo vlastnom oslabení Brad Marchand. Kanaďania najbližšie nastúpia v nedeľu 8. mája o 11.15 h SELČ proti Maďarom.

Obrazom: Najkrajšie momenty z prvého dňa MS v hokeji

Kanaďania sa ešte len zohrávajú

„Stále sa len zohrávame, doteraz sme na ľade nestrávili veľa času. Verím, že s pribúdajúcim časom sa ešte budeme zlepšovať. Teraz nás čaká duel proti Maďarsku, ktoré je veľkou neznámou. Videl som ich súpisku a základom v tomto súboji bude, aby sme súpera nepodcenili. Budeme sa snažiť, aby sme podali čo najlepší výkon,“ povedal po súboji Kanaďan Derick Brassard.

Mladík Connor McDavid po svojom premiérovom súboji na seniorských MS poznamenal: „Bol to pre nás dobrý vstup do turnaja. Som rád, že sme v tretej tretine dali dva góly, po ktorých sme získali pevnú pôdu pod nohami. Duel s USA je vždy trochu špecifický, o to viac ma teší naša výhra.“

Fíni potvrdili úlohu favorita

Hokejisti Fínska potvrdili vo svojom úvodnom vystúpení úlohu favorita, keď v piatkovom večernom dueli v Petrohrade zdolali Bielorusov jednoznačne 6:2. Po bezgólovej vstupnej časti rozhodli Fíni o svojom triumfe v druhej tretine, ktorú vyhrali 4:1.

Dvoma gólmi sa podieľali na triumfe Patrik Laine a Mikael Granlund. Severania sa dostali na čelo tabuľky B-skupiny, v ktorej však majú štyri tímy vrátane slovenského ešte pred sebou prvé zápasy.

Fínski hráči najbližšie nastúpia v nedeľu 8. 5. o 15.15 h proti Nemcom, Bielorusi sa pokúsia odčiniť piatkový neúspech už v sobotu 7. 5., keď ich od 19.15 h čaká konfrontácia s výberom USA.

B-skupina (Petrohrad/Rus.):
USA – Kanada 1:5 (1:2, 0:1, 0:2)

Góly: 5. Maroon (Connor, Warsofsky) – 6. T. Hall (Brassard, Perry), 9. Gallagher (O‘Reilly), 32. Duchene (Ceci, R. Murray), 46. Jenner (O‘Reilly), 52. Marchand (Duchene)

Vylúčení: 5:3 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:1, rozhodovali: Björk (Švéd.), Wiegand (Švaj.) – Lazarev (Rus.), Lhotský (ČR), 5236 divákov

Fínsko – Bielorusko 6:2 (0:0, 4:1, 2:1)

Góly: 22. Laine (Barkov), 33. M. Koivu (Granlund, Lindell), 39. Laine (M. Koivu, J. Jokinen), 40. Granlund (Laine, Barkov), 43. Pihlström, 48. Granlund (Salmela, Aho) – 38. Stass (Pavlovič), 52. Kaľužnyj (A. Kosticyn, S. Kosticyn)

Vylúčení: 4:4 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:1, rozhodovali: Fraňo (ČR), Gebei (Maď.) – Fluri (Švaj.), Malmqvist (Švéd.)

Tabuľka B-skupiny:

1. Fínsko 1 1 0 0 0 6:2 3

2. Kanada 1 1 0 0 0 5:1 3

3. Bielorusko 1 0 0 0 1 2:6 0

4. USA 1 0 0 0 1 1:5 0

Slovensko, Maďarsko, Francúzsko a Nemecko ešte nehrali.

Legenda: poradie, mužstvo, zápasy, víťazstvá v riadnom hracom čase (3 b.), víťazstvá po predĺžení alebo sam. nájazdoch (2 b.), prehry po predĺžení alebo sam. nájazdoch (1 b.), prehry v riadnom hracom čase (0 b.), skóre, body.

Tieto správy prinášame s podporou internetových stávok eTIPOS.sk.
Tipos

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Connor McDavidMikael GranlundPatrik LaineTaylor Hall