Slováci naposledy vyhrali úvodné dva zápasy MS v roku 2007

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
MS v hokeji 2016: Slovensko - Francúzsko 5:1
Francúzsky útočník Jordann Perret v súboji so slovenským obrancom Martinom Marinčinom počas zápasu na svetovom šampionáte. Petrohrad, 8. máj 2016. Foto: SITA/AP

PETROHRAD 9. mája (WebNoviny.sk) – Slovenská hokejová reprezentácia má po svojich prvých dvoch zápasoch na 80. majstrovstvách sveta v Rusku na konte plný počet šesť bodov.

Slováci v petrohradskej B-skupine zvládli súboje s Maďarmi a Francúzmi, teraz pred nimi stoja ďalšie dve prekážky v podobe výberov Nemecka a Bieloruska. „Veľmi sa teším, že máme po dvoch dueloch šesť bodov a skóre 9:2. Ak by to bolo naopak, bol by som dosť sklamaný. Človek sa musí tešiť z maličkostí,“ povedal tréner Zdeno Cíger, pre ktorého je to premiérová účasť na MS v pozícii hlavného kouča tímu SR.

Obrazom: Slovensko vyhralo nad Francúzskom

Zaujímavý je pohľad do minulosti: naposledy Slováci na svetovom šampionáte boli stopercentní v úvodných dvoch dueloch tiež v Rusku, keď sa MS hrali v Moskve v roku 2007 a premiéru malo udeľovanie troch bodov za úspech v riadnom hracom čase. Slovenské družstvo vtedy zdolalo Nórov 3:0 a Nemcov 5:1, napokon obsadilo konečné 6. miesto. Perličkou je, že Zdeno Cíger bol vtedy asistentom hlavného kouča Júliusa Šuplera. V realizačnom tíme nechýbal ani Miroslav Miklošovič, vtedy aj teraz asistent trénera.

Na MS 2016 sa tímu SR podarilo naplno bodovať v prvých dvoch stretnutiach premiérovo od zavedenia nového modelu dvoch osemčlenných základných skupín pred šampionátom v roku 2012. Celkovo ide o šiesty dokonalý bodový zápas v úvodných dvoch dueloch elitnej kategórie MS, v minulosti to Slováci dokázali štyrikrát v rade (2000 – 2003). V tomto období mali štyri základné skupiny po štyri mužstvá a za triumf v riadnom hracom čase sa udeľovali iba dva body.

Koučovi Zdeno Cígerovi sa osvedčilo, že mužstvo pripravuje tak, akoby ho čakal posledný duel na MS. „Musíme tak hrať každý duel. S týmto chcem pokračovať, aby si to mužstvo osvojilo. Dúfam, že to všetci tak prijmú a pôjdeme ďalej,“ poznamenal 46-ročný rodák z Martina.

Tieto správy prinášame s podporou internetových stávok eTIPOS.sk.
Tipos

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Zdeno Cíger
Firmy a inštitúcie Slovenská hokejová reprezentácia