Sersena v Petrohrade operovali, Šťastného budú na Slovensku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
MS v hokeji 2016: Slovensko - Bielorusko
Slovenský útočník Andrej Šťastný v súboji s Bielorusom Geoffom Plattom počas zápasu na svetovom šampionáte v Rusku. Petrohrad, 11. máj 2016. Foto: SITA/AP

PETROHRAD 12. mája (WebNoviny.sk) – Slovenský hokejový reprezentant Michal Sersen podstúpil v stredu večer v Petrohrade dvojhodinovú operáciu zranenej nohy zo zápasu majstrovstiev sveta proti Bielorusku (2:4).

„Potvrdila sa uňho špirálovitá zlomenina s posunom. Operačný tím musel uložiť úlomky do správnej polohy a nasledovala dlahová fixácia. Boli sme už za ním, nemá bolesti, cíti sa dobre. Čo je podstatné, kontrolný röntgen ukázal, že pooperačný stav je v poriadku. Michal už komunikoval s rodinou. V nemocnici pobudne dva-tri dni a potom sa podľa momentálneho stavu rozhodne, či zostane s nami v hoteli, alebo pricestuje domov skôr,“ informoval na webe hockeyslovakia.sk lekár slovenskej reprezentácie Ján Grauzel.

Operovať budú aj Šťastného, ale na Slovensku

Na Slovensko sa už vo štvrtok vrátil útočník aj Andrej Šťastný, ktorý sa rovnako zranil v stredu proti Bielorusom. „Magnetická rezonancia potvrdila poškodenie úponu prsného svalu. Vzhľadom na to, že ide o špičkového športovca, je vhodné riešiť tento stav operačne prišitím svalu,“ referoval Grauzel.

K návratu oboch reprezentantov a hráčov bratislavského Slovana do športového života Grauzel poznamenal: „V prípade Michala Sersena s možnosťou plného zaťaženia okolo pol roka. Ak rekonvalescencia prebehne bez problémov, mohol by sa Andrej Šťastný objaviť v normálnej záťaži o tri – štyri mesiace.“

Marcinko mal zapálenú osmičku, musela ísť von

K zdravotným ťažkostiam slovenských hokejistov sa pridružila ďalšia. „Išlo o zapálenú osmičku Tomáša Marcinka, ktorá po konzultácii so stomatológmi z American Hospital, súkromnej kliniky v Petrohrade, musela von. Tomáš by však mal byť v sobotu k dispozícii,“ skonštatoval na webe hockeyslovakia.sk lekár reprezentácie Ján Grauzel.

Urastený 28-ročný stredný útočník Marcinko odohral na MS dosiaľ všetky štyri stretnutia, skóroval hneď v prvom proti Maďarom, keď zároveň otvoril strelecký účet Slovákov na šampionáte.

Okrem Sersena a Šťastného sa 80. majstrovstvá sveta v Rusku predčasne skončili aj pre ďalšieho útočníka Tomáša Hrnku, ktorého vyradili problémy s ramenom. Slováci po štyroch zápasoch petrohradskej základnej B-skupiny majú na konte šesť bodov, najbližšie v sobotu na nich čakajú Kanaďania (19.15 SELČ).

Tieto správy prinášame s podporou internetových stávok eTIPOS.sk.
Tipos

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej ŠťastnýMichal SersenTomáš Marcinko
Firmy a inštitúcie Slovenská hokejová reprezentácia