Hráči robili, čo mohli, hodnotí Cíger zápas proti Kanade

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Zdeno Cíger
Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Zdeno Cíger. Foto: SITA/Milo Fabian

PETROHRAD 14. mája (WebNoviny.sk) – Slovenská hokejová reprezentácia v sobotu večer na 80. majstrovstvách sveta v Rusku zaslúžene podľahla výberu Kanady 0:5. Hráči súpera od úvodu až do konca kráčali za triumfom a ďalšími troma bodmi v petrohradskej B-skupine.

Obrazom: Slovensko podľahlo Kanade

Niektorí hráči nevládali

Slovenskí hokejisti proti favorizovanému súperovi bojovali, no naplno sa prejavil rozdiel v celkovej kvalite kádrov oboch mužstiev.

„Pre mňa je podstatné, že chalani bojovali a na ľade robili, čo bolo v ich silách. Bola na nich vidieť neskúsenosť aj trochu strachu, aj u skúsenejších chlapcov. Kanaďania hrali dobre a sú lepší, musíme to brať reálne. Som spokojný s výkonom našich hráčov, čo sa týka nasadenia a túžby. Je podstatné, že sa neopustili a hrali kolektívne,“ povedal po stretnutí hlavný tréner Zdeno Cíger a pokračoval: „Musíme si povedať úprimne, že sme si nevypracovali veľa šancí. Mohli sme dať gól za stavu 0:2, hralo by sa inak. Nepodarilo sa nám to, z našich hokejok bolo cítiť akúsi nervozitu. Niektorí hráči nevládali a ťahali nohy za sebou, mali toho dosť. V takom prípade je problém presadiť sa v súbojoch jedného proti jednému či udržať sa v útočnom pásme. Ťažko sa potom dávajú góly.“

Napriek tretej prehre v sérii, keď Slováci pred Kanaďanmi nestačili ani na Nemcov a Bielorusov, však kouč slovenského mužstva neskladá zbrane.

„Tím musí zostať pokope. Musíme si reálne povedať, ako na tom sme. Nestíhali sme, boli sme slabší. Kanadský tím bol lepší a my sme robili, čo sme mohli. Verím, že chalani si teraz dostatočne oddýchnu, aby dôstojne zvládli nedeľňajší duel proti Fínsku. Je dobré, že ho hráme až večer. Stále hovorím a tvrdím, že sme v hre o štvrťfinále. Máme síce pred sebou ťažkých súperov, ale je potrebné veriť a pristupovať k tomu všetkému pozitívne. Potrebujem to dostať aj do chalanov, aby sme si držali tímového ducha,“ povedal Cíger.

Zázrak v „béčku“ sa podaril Maďarom

Reprezentačný kormidelník sa zastal Júliusa Hudáčka, ktorý v sobotu inkasoval päťkrát. „Brankár je veľmi dôležitý, vždy môže tím zachrániť od nejakého góliku navyše. Ja to však stále beriem kolektívne. Pokiaľ nebudeme hrať ako jednoliaty celok, môžeme mať brankára, akého chceme. Je cítiť, že proti Kanade sme boli slabší, pomalší a nestíhali sme. A potom sa to rúti aj na brankára. Je ťažko niečo gólmanovi vyčítať,“

Podľa kormidelníka slovenského výberu je radosť sledovať hru kanadského tímu. „Majú veľmi vyrovnané mužstvo a na každom poste hráčov, ktorí vedia improvizovať a sú technicky zdatní. Tým sa stupňuje ich kolektívna sila a proti takému súperovi sa hrá ťažko,“ poznamenal.

Slovenskému mužstvu sa v sobotu nepodarilo dosiahnuť zázrak, no v petrohradskej B-skupine sa oň postarali hokejisti Maďarska triumfom nad výberom Bieloruska (5:2). „To sú zaujímavé veci. Našťastie sa to nestalo nám,“ povedal s úsmevom Cíger.

Tieto správy prinášame s podporou internetových stávok eTIPOS.sk.
Tipos

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Zdeno Cíger
Firmy a inštitúcie Slovenská hokejová reprezentácia