Cíger po prehre s Fínmi: Musíme sa zobudiť a niečo vymyslieť

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Zdeno Cíger
Tréner slovenskej reprezentácie Zdeno Cíger. Foto: SITA/Marko Erd

PETROHRAD 15. mája (WebNoviny.sk) – Slovenská hokejová reprezentácia odohrala v nedeľu večer na 80. majstrovstvách sveta v Rusku ďalší zápas bez streleného gólu.

Zverenci trénera Zdena Cígera podľahli výberu Fínska 0:5, keď dva góly inkasovali v záverečných sekundách stretnutia. „Zase sa to opakuje. Začali sme dobre a s Fínmi sme držali krok. Vypracovali sme si dokonca šance, ale zlyháva nám efektivita. Chýba nám sila na zakončenie a potom hráme nedisciplinovane. Také silné mužstvá nás dokážu trestať po každej chybe. A záver stretnutia bol z našej strany zlý,“ zneli prvé slová hlavného kouča tímu SR.

Obrazom: Slováci prehrali s Fínmi

Za ostatných 140 minút majú Slováci hrozivé skóre 0:14

Slováci počas víkendu podľahli Kanade aj Fínsku zhodne 0:5, predtým prehrali poslednú tretinu duelu s Bieloruskom 0:4. Za ostatných 140 minút tak majú hrozivé skóre 0:14.

„Je to zlé. Máme ešte jeden zápas na to, aby sme to zlepšili, útočníci však musia nájsť silu a niečo vymyslieť. Slabá efektivita je dôkazom toho, že hráči nemajú dostatok sily. Aj keď sa dostaneme do šance, strely sú slabé. Vždy to niekomu skĺzne, pomaly sa nevládzeme dostať pred bránku súpera,“ pokračoval Zdeno Cíger.

K zápasu proti Fínsku Cíger doplnil: „Vedeli sme, že Fíni hrajú veľmi disciplinovane a kvalitne bránia. Robia minimum chýb a trpezlivo čakajú na svoju príležitosť. My sa to musíme naučiť. S takýmto súperom musíme hrať do konca disciplinovane. V našej hre síce bolo nasadenie, ale chýbala efektivita a disciplína. Tam stále zlyhávame.“

V nedeľu nehrali Jaroš a Viedenský

Napriek štyrom prehrám za sebou a slabej efektivite v koncovke sú Slováci stále v hre o štvrťfinále. V utorok však potrebujú zdolať výber USA v riadnom hracom čase a spoliehať sa na to, že Francúzi uhrajú v súbojoch proti Kanaďanom a Bielorusom maximálne štyri body.

„Je to zaujímavé. Sme nadšení a spokojní, že Nemci dali v nedeľu Američanom tretí gól a udržali nás v hre o štvrťfinále. Ideme do toho. Celá príprava na utorok bude o tom, že všetko máme vo svojich rukách. Budeme si to stále zdôrazňovať. Verím, že si to chlapci uvedomujú a nastúpia disciplinovaní a stopercentne pripravení. Američania nám určite nič nedarujú, je to ťažký súper. Majú šikovných hráčov, ktorí sa vedia presadiť. My sa však musíme zobudiť – gólovo,“ poznamenal kouč Cíger.

Slovenské mužstvo v nedeľu nastúpilo proti fínskemu v oklieštenej zostave, nehrali obranca Christián Jaroš ani útočník Marek Viedenský. „Vieďo chcel hrať, ale ledva chodil a mal horúčku, preto sme ho poslali doliečiť sa. Jaroš má bolesti hlavy, takže sme to museli odohrať s obmedzeným počtom hráčov,“ povedal hlavný tréner, ktorý v tretej tretine len minimálne nasadzoval Martina Bakoša. „Martin nedoťahoval bránenie, pri dôležitom druhom inkasovanom góle si nepokryl hráča. Navyše prišlo vylúčenie Libor Hudáčka, a tak sme hru stiahli na tri päťky,“ prezradil Cíger.

Tieto správy prinášame s podporou internetových stávok eTIPOS.sk.
Tipos

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Christián JarošMarek ViedenskýZdeno Cíger
Firmy a inštitúcie Slovenská hokejová reprezentácia