Zaspali sme, hráme hokej spred 30 rokov, kritizuje Sekera

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
MS v hokeji 2016: Slovensko - Fínsko
Fínsky útočník Tomi Sallinen v súboji so slovenským obrancom Andrejom Sekerom počas zápasu na svetovom šampionáte v Rusku. Petrohrad, 15. máj 2016. Foto: SITA/AP

PETROHRAD 16. mája (WebNoviny.sk) – Počas dvoch víkendových duelov na 80. majstrovstvách sveta v Rusku sa slovenskej hokejovej reprezentácii nepodarilo streliť ani jeden gól a od Kanady aj Fínska ich inkasovali zhodne po päť. Slováci v tabuľke petrohradskej B-skupiny majú stále šesť bodov a patrí im 5. miesto.

„Mali sme nejaké šance, Fíni ich mali viac. Oni dali góly, my nie, a potom sa ukázala ich technická sila. Treba si pozrieť naše zápasy a potom uvidíme, čo robíme zle. Križovanie sa hralo možno 30 rokov dozadu, dnes sa hrá jednoducho a priamočiaro, a my sme asi v onej dobe zaspatí. Nevzdávame sa, bojujeme, ale my sme ďaleko za moderným hokejom a toto je obraz toho. Keď budeme hrať proti Američanom jednoducho a účelne, budeme môcť pomýšľať na nejaký výsledok. Ak budeme vymýšľať, tá šanca tam nebude,“ hodnotil zápas obranca Andrej Sekera.

Obrazom: Slováci v nedeľu prehrali s Fínmi 0:5

Škoda našich nepremenených šancí, hovoril Hudáček

V nedeľu večer Fíni mali pohodlný trojgólový náskok a pred poslednou polminútou duelu sa zdalo, že si ho aj udržia. Podarilo sa im však pridať ešte dva presné zásahy, ktoré vyplynuli aj zo slovenskej nepozornosti.

„V nedeľu proti Fínsku sme previedli určite lepší výkon ako v sobotu proti Kanade, ale výsledok hovorí za všetko. Škoda našich nepremenených šancí, mohlo to vyzerať úplne inak. Nezostáva nám teraz nič iné, len na to zabudnúť. Musíme nazbierať posledné sily, pretože rozhodne posledný zápas,“ povedal v nedeľu večer útočník Libor Hudáček, ktorý doteraz na turnaji nazbieral tri kanadské body za jeden gól a dve asistencie.

Po Andrejovi Sekerovi a Tomášovi Jurčovi je Hudáček tretím najproduktívnejším Slovákom. „Keď im to nepadlo skôr, padlo im to v závere. Šancí mali dostatok, ale svoje príležitosti sme mali aj my. Dovolím si povedať, že s lepšou efektivitou sme mohli streliť dva, tri góly,“ pokračoval 25-ročný Harichovčan.

Slovákom sa nedarí v ofenzíve, gól nestrelili už 143 minút a 34 sekúnd

Slovenský tím na turnaji prehral zo šiestich vystúpení štyrikrát, no stále má šancu na prienik do štvrťfinále. Potrebuje na to zdolať výber USA v riadnom hracom čase a medzitým počkať na aspoň jedno zaváhanie Francúzov v dvojzápase proti Kanaďanom a Bielorusom.

„Pred duelom proti Fínom sme vedeli, že z hľadiska postupu veľa nerieši, ale to neznamená, že sme nechceli zabodovať. Teraz musíme pozbierať zvyšné sily, namotivovať sa a skúsiť zdolať Američanov. Ideme ďalej,“ poznamenal.

Slovákom sa nedarí v ofenzíve, gól nestrelili už 143 minút a 34 sekúnd. Kým v úvode turnaja zverenci trénera Zdena Cígera vyhrali sedem tretín za sebou, teraz ťahajú rovnako dlhú sériu bez presného zásahu. Aj tak si však slovenskí reprezentanti trúfajú zvíťaziť v súboji s Američanmi.

„Je to hrateľný súper, veď ak ich zdolali Nemci aj iné tímy, musíme sa o to pokúsiť aj my. Musíme do toho vložiť všetky posledné sily a urobiť všetko pre víťazstvo,“ povedal L. Hudáček a na margo chabej koncovky svojho tímu doplnil: „Vravíme si to neustále, že sa musíme tlačiť do bránky a snažiť sa o dorážky. Nastal čas skórovať, pretože toto je posledná šanca. Zápas s USA musíme brať ako svoje štvrťfinále.“

Tieto správy prinášame s podporou internetových stávok eTIPOS.sk.
Tipos

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andrej SekeraLibor Hudáček
Firmy a inštitúcie Slovenská hokejová reprezentácia