Lašák chce Lintnera na čele SZĽH, môže naštartovať zmeny

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ján Lašák
Dlhoročný reprezentačný gólman Ján Lašák. Foto: SITA/Marián Peiger

LIBEREC 20. mája (WebNoviny.sk) – S výkonmi slovenských hokejistov na 80. majstrovstvách sveta v Rusku nebol spokojný ani dlhoročný reprezentačný gólman Ján Lašák. Podľa 37-ročného držiteľa kompletnej medailovej zbierky zo svetových šampionátov a momentálne gólmana Liberca by zmeny v slovenskom hokeji mohol naštartovať nový muž na čele národného zväzu (SZĽH). Slováci skončili v Rusku na deviatom mieste.

„Mužstvo má určite na viac. Hráči neboli až takí zlí. Nehovorím, že máme každý rok získať medailu, ale do sedmičky by sme mali patriť. Fakty sú fakty, na druhej strane je moja slovenská hrdosť. Veľmi mi na našich hráčoch chýbalo to, čo som videl v Liberci. Každý vedel, čo má hrať. Chýba nám človek, ktorý by to vedel zastrešiť, má charakter a rozumie hokeju,“ povedal Lašák v rozhovore pre český denník Sport.

Majster sveta z Göteborgu 2002 by si vedel na čele SZĽH predstaviť nedávneho neúspešného kandidáta a niekdajšieho kolegu z národného tímu Richarda Lintnera. „Všetci vedia, že som jeho veľký sympatizant. Je to človek, ktorý je obklopený najlepšími hokejistami Slovenska. Vždy mu dôverovali a dôverujú. On by mohol byť tým hlavným spúšťačom reštartu. Rišo má nekonečné množstvo energie a nič nevzdá. Aj keď ide všetko dobre, neúnavne hľadá možnosti, ako to zlepšiť,“ dodal Lašák.

Obrazom. Slováci zakončili šampionát triumfom nad Američanmi

Tieto správy prinášame s podporou internetových stávok eTIPOS.sk.
Tipos

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ján LašákRichard Lintner
Firmy a inštitúcie Slovenská hokejová reprezentáciaSZĽH Slovenský zväz ľadového hokeja