Slováci spoznali súperov, na MS 2017 budú hrať v A-skupine

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Slováci otočili ďalší zápas, Gáborík strelil dva góly
Slováci sa tešia z víťazstva po zápase B-skupiny na svetovom šampionáte v hokeji, v ktorom zdolali Slovinsko 3:1. Ostrava, 5. máj 2015. Foto: SITA/Ján Viazanička

PARÍŽ / KOLÍN NAD RÝNOM 24. mája (WebNoviny.sk) – Hokejisti Slovenska budú na majstrovstvách sveta 2017 bojovať v kolínskej základnej A-skupine v spoločnosti Ruska, USA, Švédska, Nemecka, Lotyšska, Dánska a Talianska.

V „béčku“ v Paríži sa predstavia obhajcovia zlata Kanaďania, ďalej Fíni, Česi, Švajčiari, Bielorusi, Nóri, Francúzi a Slovinci. Šampionát v Nemecku a vo Francúzsku sa uskutoční 5. – 21. mája 2017. Informácie priniesla internetová stránka Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF).

Obrazom: Finále MS v hokeji medzi Fínskom a Kanadou

Oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja už zverejnil aj navrhovaný program tímu SR na budúcoročnom šampionáte. Podľa neho by Slováci začali svoju púť turnajom opäť zápasom proti nováčikovi, v sobotu 6. mája 2017 by mohli o 16.15 h hrať proti Talianom.

Nasledoval by nedeľňajší večerný súboj proti Lotyšom, po dni voľna potom v utorok 9. mája duel proti Dánom a o deň neskôr proti Nemcom. Záverečné tri stretnutia by slovenská reprezentácia odohrala proti favoritom – v sobotu 13. mája proti ruskej „zbornej“, o deň neskôr proti Američanom a účinkovanie v A-skupine by uzavrela súbojom proti výberu Švédska v utorok 16. mája.

V porovnaní s tohtoročným svetovým šampionátom, ktorý absolvovali Slováci v Petrohrade, čakajú na tím spod Tatier opäť výbery USA a Nemecka. Proti ďalším piatim súperom tím SR na MS 2016 nehral. Rusi, Švédi, Lotyši a Dáni sa totiž predstavili v základnej A-skupine v Moskve a Taliani budú o rok na šampionáte nováčikmi.

Slovenská hokejová reprezentácia odohrala svoje zápasy v nemeckom Kolíne nad Rýnom aj na svetovom šampionáte v roku 2010, v základnej skupine zdolala Bielorusko, Kazachstan a prehrala s Ruskom, v nadstavbovej E-skupine podľahla Dánsku, Nemecku aj Fínsku a na MS obsadila konečné 12. miesto.

V kolínskej Lanxess Arene s kapacitou 18 500 miest sa uskutoční 34 zápasov vrátane semifinále aj duelov o medaily. Parížska hala Bercy (14 500 miest) bude dejiskom 30 stretnutí vrátane dvoch štvrťfinále. Z Kolína do francúzskej metropoly to rýchlovlak Thalys zvládne za približne 3,5 hodiny. Presný program zápasov zverejní IIHF neskôr. Maskotmi MS 2017 sú svetoznáme postavičky Galov Asterix a Obelix.

Zloženie základných skupín na hokejových majstrovstvách sveta 2017 (5. – 21. mája 2017):

A-skupina (Kolín nad Rýnom/Nem.): Rusko, USA, Švédsko, Slovensko, Nemecko, Lotyšsko, Dánsko, Taliansko

B-skupina (Paríž/Fr.): Kanada, Fínsko, Česko, Švajčiarsko, Bielorusko, Nórsko, Francúzsko, Slovinsko

Navrhovaný program zápasov slovenskej hokejovej reprezentácie na MS 2017

– zdroj: oficiálny web SZĽH

sobota 6. mája: Slovensko – Taliansko (16.15)

nedeľa 7. mája: Slovensko – Lotyšsko (20.15)

utorok 9. mája: Slovensko – Dánsko (20.15)

streda 10. mája: Slovensko – Nemecko (20.15)

sobota 13. mája: Slovensko – Rusko (16.15)

nedeľa 14. mája: Slovensko – USA (16.15)

utorok 16. mája: Slovensko – Švédsko (12.15)

Tieto správy prinášame s podporou internetových stávok eTIPOS.sk.
Tipos

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Slovenská hokejová reprezentácia