Muž upiekol chutnú repliku pekárne, v ktorej túži pracovať

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Unikátna žiadosť o prácu: Muž upiekol repliku pekárne, v ktorej túži p
Foto: www.sf.eater.com

Získanie práce snov býva ťažkým orieškom, kanadský cukrár Oliver Bernardino sa však nedal odradiť. Mladík, ktorý už dlhé roky obdivuje prácu amerického šéfkuchára Thomasa Kellera – majiteľa desiatky reštaurácií a autora kuchárskych kníh ovenčeného mnohými titulmi – sa rozhodol zabojovať sladkými zbraňami a šikovnými rukami. Nedávno dokončil jedlú repliku legendárnej Kellerovej cukrárne vo francúzskom štýle Bouchon Bakery v Napa Valley v Kalifornii. Chutným perníkovým domčekom so záhradou a detailnými vianočnými dekoráciami vzdal poctu svojmu profesionálnemu vzoru a zároveň sa tak pokúsil o získanie pracovného miesta v Kellerovom tíme.

Unikátna žiadosť o prácu: Muž upiekol repliku pekárne, v ktorej túži p
Foto: www.thomaskeller.com

„Chcel som vytvoriť niečo, čo by ma skutočne inšpirovalo a motivovalo dostať zo seba to najlepšie,“ uviedol 23-ročný cukrár, ktorý momentálne pracuje v pekárni Beaucoup v kanadskom Vancouveri. Po tom, ako v lete navštívil reštauráciu a cukráreň v Nape cukrár vedel, že túži zaujať známeho šéfkuchára, ktorému sa ako prvému Američanovi podarilo získať tri michelinovské hviezdy vo viacerých reštauráciách.

Kanaďan na replike pekárne pracoval vyše 70 hodín. Ako podklady mu poslúžili fotografie z výletu ako aj tie z oficiálnej internetovej stránky. Bernardino si dal záležať aj na takých detailoch, akými sú typické modré zástery alebo zelená lepiaca páska na označenie nádob s pokrmom. Nechýba tu však ani miniatúrny košík s bagetami, žlté markízy alebo aktuálny vianočný stromček z makarónov.

Unikátna žiadosť o prácu: Muž upiekol repliku pekárne, v ktorej túži p
Foto: www.sf.eater.com

„Neišlo mi len o získanie pracovnej príležitosti u Kellera, hoci je to môj sen. Chcel som vzdať úctu šéfkuchárovi, ktorý si zaslúži veľký rešpekt. Veľmi sa mi páčia hodnoty, ktoré vštepuje svojim zamestnancom – zaobchádzať s niečím, ako by to bolo vaše a jedného dňa aj bude, pohybovať sa s neodbytnosťou, byť trpezlivý, ale vytrvalý – to všetko vo mne, ako aj v mnohých ľuďoch v tomto odvetví, rezonuje,“ vysvetlil cukrár.

Ako na mladíkovu poctu zareagoval samotný šéfkuchár, zatiaľ nie je známe, Bernardinovu perníkovú repliku cukrárne si však záujemcovia môžu až do 1. januára pozrieť v hoteli Vancouver Hyatt, kde je spolu s ďalšími 30 perníkovými chalúpkami súčasťou každoročnej výstavy Gingerbread Lane (Perníková ulička). Výťažok z výstavy je určený na charitatívne účely.

www.sf.eater.com

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať