Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
V Bystrici si na MS zmerali sily vo varení bryndzových halušiek
Účastníci 20. ročníka MS vo varení a jedení bryndzových halušiek. Banská Bystrica, 14. jún 2014. Foto: SITA/Miroslava Chabadová
3. septembra 2014 SprávySlovensko od SITASITA Diskusia()

Na Liptove ohodnotia reštaurácie, dostanú hviezdy kvality

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ 7. septembra (WEBNOVINY) – Inšpektori turistickej organizácie Region Liptov sa na jeseň chystajú bez ohlásenia kontrolovať liptovské reštaurácie a udeľovať im hviezdy kvality.

„Po minuloročnom úspešnom projekte hodnotenia ubytovacích zariadení prídu tentoraz na rad reštaurácie, keďže práve v stravovaní máme ešte stále na Slovensku čo doháňať. Inšpektori si vyberú reštaurácie sami a bez ohlásenia. Počas viac ako mesiac trvajúcich kontrol sa anonymní hodnotitelia zamerajú na posúdenie všetkých aspektov kvality. Najlepší z najlepších získajú certifikát výnimočnosti s označením Liptovská hviezda,“ uviedla Miroslava Korčeková z Oblastnej organizácie cestovného ruchu Region Liptov.

Inšpiráciou sú michelinovské hviezdy

Podľa riaditeľky Region Liptov Dariny Bartkovej cieľom projektu je vyzdvihnúť najlepšie reštaurácie a tie ostatné motivovať, aby sa zlepšovali.

„Liptovskú hviezdu však nedostane každý, treba si ju zaslúžiť a splniť parametre, ktoré oddeľujú vynikajúcich od priemerných. V našom regióne chceme ísť cestou kvality a verím, že rovnakú túžbu majú aj všetci prevádzkovatelia reštaurácií. Nechali sme sa inšpirovať michelinovskými hviezdami, ktoré zdobia len najlepšie zariadenia vo svete. Získať čo i len jednu by mala byť pre reštaurácie ohromná pocta, ktorá bude na hostí pôsobiť ako magnet,“ povedala Bartková.

Reštaurácie čakajú anonymné inšpekcie

Na rozdiel od vlaňajšieho hodnotenia ubytovacích zariadení, tie stravovacie sa do projektu nebudú prihlasovať. Približne tri desiatky vytypovaných reštaurácií naprieč celým regiónom čakajú anonymné inšpekcie odborníkov na gastronómiu a cestovný ruch, ktorí budú mať hlavné slovo pri rozhodovaní o prípadnom udelení jednej až troch Liptovských hviezd.

„Dôraz sa bude klásť na prostredie, zariadenie, čistotu, personál, vzhľad a obsah jedálneho lístka, invenciu a samozrejme prevedenie daného jedla. Návšteva ocenených reštaurácií by mala byť pre hosťa zážitok, pre ktorý sa mu oplatí zísť z diaľnice a cestovať za ním desiatky kilometrov. Na Slovensku chce veľa podnikateľov zarobiť z jedného dňa na druhý, no v tomto odvetví to tak nefunguje. Keď to zákazník odhalí, nikdy sa nevráti,“ dodal Gabriel Kocák, šéfkuchár, ktorý varil v špičkových svetových reštauráciách ovenčených michelinovskými hviezdami.

Odporúčané články

Hotely v Bratislave vraj patria medzi najčistejšie vo svete Liptov chce nalákať turistov z Pobaltia na kratší let

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Slovensko

Aktuálne témy

Odporúčame

Copyright © iSITA s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

OK

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...