Na otvorenie terás čaká takmer 60 percent pohostinstiev, Slováci sa najviac tešia na čapované pivo

Pivo
Podnikatelia a prevádzkovatelia terás chcú, aby zákazníkom na stoloch nechýbalo čerstvo načapované pivo. Foto: ilustračné, thinkstockphotos.com

Na otvorenie terás čaká takmer 60 percent slovenských pohostinstiev. Vyplýva to z prieskumu vyše 5 600 partnerov Plzeňského Prazdroja Slovensko. V marci bolo z nich otvorených len 27 percent, pričom väčšina fungovala formou predajného okienka. Čapované pivo pritom predávala len tretina z nich. Až 77 percent z aktuálne zatvorených podnikov chce otvoriť hneď, ako to bude možné.

Z prieskumu ďalej vyplynulo, že pre asi 300 podnikov je zlepšenie situácie v nedohľadne, keďže na to, aby mohli otvoriť, potrebujú aj interiér. Hostia už navyše nezavítajú do viac ako 260 podnikov, ktoré sa zúčastnili prieskumu a ich majitelia definitívne zavreli.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu

Stovky ďalších sú na hrane prežitia. Pozitívnou správou pre prevádzkovateľov je však to, že ľudia sa chcú k čapovanému pivu vrátiť. Dáta ukazujú, že až 56 percent Slovákov uviedlo návrat do podnikov ako to, na čo sa po skončení opatrení tešia najviac.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom