Najlacnejšiu dovolenku zažijú turisti na Srí Lanke

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Srí Lanka
Bentota na Srí Lanke vedie rebríčku najlacnejších dovolenkových destinácií Foto: www.wexas.com

Do prieskumu, ktorý hľadal najlacnejšiu dovolenkovú destináciu na svete, bolo zaradených 40 krajín. Minuloročného víťaza – Portugalsko – zosadila z trónu ostrovná exotika na Srí Lanke.

S pomaly stúpajúcimi teplotami čoraz viac ľudí premýšľa, kde stráviť letnú dovolenku. Kam by sa mali vybrať turisti, ktorí si chcú vychutnať kvalitnú dovolenku za čo najnižšie ceny, zisťoval prieskum britskej pošty v spolupráci s cestovnými kanceláriami. Prvú priečku medzi 40 skúmanými destináciami obsadila Srí Lanka – exotika na ostrove Cejlón v juhovýchodnej Ázii s tropickým vzduchom, šumením palmových listov a dopravou za smiešne ceny a v niektorých prípadoch aj zadarmo.

Bez názvu
Foto: www.destination360.com

Nasledujúce priečky putovali už do Európy. Na druhom mieste sa ocitlo Španielsko, pri ktorom sa v prieskume zamerali na turistické pobrežie Costa del Sol, tretie miesto patrí Českej republike a jej hlavnému mestu Prahe.

Prieskum s názvom Worldwide Holiday Costs Barometer 2012 zahŕňal 40 krajín na celom svete. Zisťoval ceny ôsmich obľúbených turistických položiek vrátane večere pre dvoch, krému na opaľovanie, obľúbených letných nápojov ako minerálky, piva, kávy a Coca Coly, repelentu proti komárom či baleniu cigariet. Tieto výsledky následne porovnal s kvalitou dovolenky. Do úvahy však nebral cenu ubytovania, ktorá sa mení v závislosti od požadovaného štandardu.

Bez názvu
Foto: www.scribd.com

V prvej desiatke cenovo najvýhodnejších turistických destinácii sa z európskych miest ocitlo aj Bulharsko, Maďarsko a Portugalsko, ktoré viedlo rebríčku uplynulý rok. Z exotickejších krajín sa podľa výsledkov prieskumu oplatí cestovať do Mexika, Thajska, Juhoafrickej republiky a Vietnamu.

Najlacnejšie dovolenkové destinácie 2012:

1.

Srí Lanka

Bentota

2.

Španielsko

Costa del Sol

3.

Česká republika

Praha

4.

Bulharsko

Slnečné pobrežie

5.

Mexiko

Cancún

6.

Maďarsko

Budapešť

7.

Portugalsko

Lagos

8.

Thajsko

Phuket

9.

Juhoafrická republika

Kapské Mesto

10.

Vietnam

Hanoj

Ne chvoste rebríčka sa ocitol Singapúr, Barbados a Austrália. Práve „v raji surferov“ Brisbane vyjde dovolenka až štvornásobne drahšie ako v najlacnejšej Srí Lanke.

www.scribd.com

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať