Najlepší nealkoholický kokteil sveta namiešala žena

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Slovenský barman a víťaz Mattoni Grand Drink 2011 Peter Pravotiak Foto: Mattoni

BRATISLAVA 1. júla (WBN/PR) – Majstrovstvá sveta v miešaní nealkoholických kokteilov – Mattoni Grand Drink 2014 – poznajú svojho víťaza. V 17. ročníku súťaže namiešala najlepší kokteil s minerálnou vodou Mattoni estónska barmanka Krista Meri. Jej kokteil Green Temptation uspel v konkurencii 35 kokteilov pripravovaných barmanmi z celého sveta vďaka nápaditej kombinácii príchute zeleného jablka, bazy a amarretového sirupu. Na súťaži malo zastúpenie aj Slovensko.

Slovenský barman a víťaz Mattoni Grand Drink 2011 Peter Pravotiak pripravil pre medzinárodnú porotu na čele s prezidentom Medzinárodnej barmanskej asociácie (IBA) Derricom Leem kokteil Oranza. „V kokteile som zmiešal čerstvú citrónovú šťavu, sirup z bazy, čerstvé oregano, vaječný bielok a samozrejme minerálnu vodu Mattoni,“ uviedol Peter Pravotiak. Aj napriek nápaditosti a originalite sa mu nepodarilo nadviazať na úspech spred troch rokov.

Úroveň Mattoni Grand Drink z roka na rok stále stúpa, čo potvrdil aj riaditeľ súťaže Aleš Svojanovský: „Dosiahli sme takú úroveň, že kvalita všetkých pripravovaných kokteilov bola mimoriadna a bolo veľmi ťažké vybrať z nich ten najlepší. Je vidieť, že zdravé nealkoholické kokteily sú skutočne trendy.“

Foto: Mattoni

PRIPRAVTE SI NAJLEPŠIE KOKTEILY AJ DOMA

Cenu za najlepší nealkoholický kokteil odovzdal víťazke, Estónke Kriste Meri, prezident IBA Derric Lee a generálny riaditeľ spoločnosti Karlovarské minerálne vody Alessandro Pasquale. „Sme hrdým partnerom Majstrovstiev sveta v miešaní nealkoholických kokteilov a vážime si, že práve naša minerálna voda spĺňa požiadavky Medzinárodnej barmanskej asociácie. Radi prispievame k rozvoju zdravého životného štýlu, a preto podporujeme práve súťaže v miešaní nealko kokteilov,“ uviedol Alessandro Pasquale.

Okrem hlavnej ceny udelila porota aj vedľajšie ocenenia v kategórii najlepšia inovácia, najlepší dizajn a najlepšia dekorácia. Všetky tri ceny si odniesol poľský barman Wojciech Urbański s kokteilom Sip Of Purity.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia