Najlepšia čokoládová torta na svete doma na počkanie? Tento recept vám pomôže

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Čokoládová torta recept na tú najlepšiu.
Čokoládová torta je výborným sladkým darčekom k narodeninám. www.thinkstockphotos.com

Chystáte rodinnú oslavu pre deti alebo blízkeho človeka? Skúste mu ako prekvapenia podarovať ten najsladší darček. Upečte si najlepšiu čokoládovú tortu na svete, ktorá je nielen výborná, ale aj jednoduchá.

Čokoládová torta recept

Táto čokoládová torta s ovocím je vhodná na každú príležitosť a pre každého oslávenca. Môžete si ju pripraviť s parížským krémom, tvarohom alebo s mascarpone. Čokoládovú tortu si môžete pripraviť dokonca aj bez múky. Možností je skutočne veľa, skúste si pripraviť čokoládový sen sami doma. Tento recept vám pomôže upiecť tú najchutnejšiu tortu.

Variant čokoládovej torty je skutočne veľa.
Čokoládovú tortu môžete pripraviť aj s parížským krémom či s mascarpone. pixabay.com

Príprava

Čokoládová torta sa skladá z dvoch častí, a to z korpusu a krému. Na prípravu tohto dezertu nebudete potrebovať veľa surovín, zvládnete to rýchlo a jednoducho.

Ingrediencie na korpus:

  • 160 g hladkej múky
  • 60 g kakaa
  • 2 kl sódy bikarbóny
  • 1 kl kypriaceho prášku do pečiva
  • 2 ks vajec
  • 200 g cukru
  • 140 g kyslej smotany
  • 80 ml oleja
  • 160 ml kávy
Pri výrobe torty používajte kvalitnú čokoládu.
Hotovú tortu môžete poliať čokoládou. pixabay.com

Krém:

  • 500 ml mlieka
  • 2 balíčky čokoládového pudingu
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 250 g masla
  • 250 g práškového cukru
  • 1 pl rumu
  • malinový džem
  • 1/2 ks kvalitnej horkej čokolády na ozdobu

Postup

Postup na prípravu klasickej čokoládovej torty nie je zložitý.

  1. V jednej mise zmiešajte suché suroviny. Nasypte do nej múku, kakao, sódu bikarbónu a kypriaci prášok do pečiva. V druhej miske si vyšľahajte vajíčka s cukrom, aby vznikla snehová pena. Do peny zľahka pridajte smotanu, olej a uvarenú kávu. Potom do misky s penou nasypte zmiešané suché suroviny. Z ingrediencií vymiešajte hladké cesto. Do tortovej formy, ktorú vysteliete papierom na pečenie, vylejte hotové cesto. Korpus nechajte piecť zhruba 50 minút pri teplote 180°C. Každá trúba pečie inak, preto treba korpus kontrolovať. Ak je korpus hotový, vytiahnite formu a nechajte ho vychladnúť.
  2. Z mlieka a pudingu uvarte čokoládový puding. Po uvarení nechajte puding taktiež vychladnúť a občas ho nezabudnite premiešať. Do misky dajte maslo s práškový cukor, začnite šľahať a postupne pridávať po lyžiciach puding a rum. Šľahajte dovtedy, kým nevznikne hladký čokoládový krém.
  3. Vychladnutý korpus rozrežte na tri časti. Každú časť natrite malinovým džemom, môže byť aj iný džem, pridajte štvrtinu krému a rovnomerne natrite na korpus. Takto postupujte až po kým nebudete mať natreté všetky korpusy. Nakoniec natrite vrchnú vrstvu a aj okraje.
  4. Hotovú tortu nechajte odpočívať aspoň 7 hodín v chladničke.
Čokoládovú torta chutí najlepšie s malinami alebo s jahodami.
Ozdobte čokoládovú tortu čerstvým ovocím. pixabay.com

Po vybratí čokoládovej torty z chladničky, môžete tortu ozdobiť ovocím a horkou čokoládou, ktorú si nastrúhate na vrch. Čokoládovú tortičku môžete podávať aj s malinami, s jahodami, čučoriedkami, alebo iným ovocím podľa vlastného výberu. Po ozdobení je najlepšia čokoládová torta hotová a môžete maškrtiť.

Čokoládovú tortu môžete jesť s ovocím, so zmrzlinou, alebo samotnú.
Klasická čokoládová torta sa hodí na každú príležitosť. pixabay.com

Táto jednoduchá torta je skvelým tipom na rodinné posedenie, oslavu, alebo obyčajné maškrtenie. Klasická čokoládová torta sa hodí na každú príležitosť. Čokoládová torta má viac variant, môže byť tvarohovo-čokoládová, čokoládová s banánmi, čokoládová torta so želé, ale aj známa chutná sacher torta, ktorá je veľmi podobná.

Vyskúšajte čokoládovú tortu s orechmi, ktoré môžete posypať na vrch.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať