Najstarším otcom na svete sa stal 96-ročný indický farmár

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Bez názvu
Foto: www.thesun.co.uk

Najstarším otcom na svete sa stal 96-ročný farmár Rámadžit Rághav, ktorému sa začiatkom októbra narodilo zdravé dieťa. Ind pritom prekonal aj svoj vlastný rekord spred dvoch rokov, keď sa mu vo veku 94 rokov narodilo prvé dieťa – syn Vikramjeet .

Bez názvu
Foto: www.dailymail.co.uk

Druhého syna porodila jeho 52-ročná manželka Šakuntala Dévi 5. októbra. Dieťa, ktoré dostalo meno Ranjeet, je zdravé a po desiatich dňoch v nemocnici si ho šťastní rodičia odniesli do jednoizbového domu na periférii Naí Dillí.

Roľník priznal, že takmer celý život žil v celibáte a to až do momentu, keď pred desiatimi rokmi nespoznal svoju súčasnú manželku. „Po tom, ako sme zostali spolu, sme sa rozhodli rozšíriť našu rodinu a zatúžili sme po dvoch synoch. S božou pomocou bolo naše želanie vypočuté,“ uviedol Rámadžit.

Životaschopný muž ešte aj dnes trávi niekoľko hodín denne na roli a za jeho mužnosť údajne môže zdravý spôsob života. „Vstávam každý deň o piatej ráno a chodievam spať pred ôsmou večer. Cez deň pracujem na poli a poobede si vždy na hodinku-dve zdriemnem,“ uviedol Ind. Okrem toho každý deň vypije dva litre čerstvého kravského mlieka a jedáva hlavne čerstvú zeleninu.

Rámadžit sa za celý svoj život takmer nedotkol alkoholu. Za svoju vitalitu vďačí aj základom zápasenia, ktorému sa v mladosti venoval. „Som zdravý a rád spávam so svojou manželkou. Myslím, že pre manželov je to veľmi dôležité,“ dodal roľník.

Zdá sa, že India vyniká v rekordoch týkajúcich sa otcovstva. Podľa denníka The Times of India sa v roku 2007 najstarším otcom na svete stal tiež Ind – Nána Rám Jógi. Vo veku 90 rokov do jeho rodiny vtedy pribudlo 21. vlastné dieťa.

http://timesofindia.indiatimes.com

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať