Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
reklama:
Neviete, ako dlho treba variť vajíčka? Tu je pomôcka!
Máte radšej vajíčka na mäkko alebo na tvrdo? Foto: pinterest.com
reklama:
reklama:
22. marca 2016 Zaujímavosti od Webnoviny.skSITA Diskusia()

Neviete, ako dlho treba variť vajíčka? Tu je pomôcka!

BRATISLAVA 22. marca (WEBNOVINY) – Vajíčka sú najobľúbenejšou a najčastejšou voľbou pre naše raňajky. Dajú sa pripraviť na mnoho spôsobov a každý máme radi niečo iné. Nie vždy sa nám ich podarí ale pripraviť správne a podľa predstáv. Tu je malá pomôcka, ktorá vám s tým pomôže.

Vajíčka si vyžadujú dve rôzne teploty, pretože žĺtka aj bielka sú rôzneho zloženia. Bielok vyžaduje teplotu 180 stupňov a žĺtok 170 stupňov. Aj výber jedla rozhoduje, v akej konzistencii je potrebné vajíčka pripraviť. Preto ak potrebujete trošku poradiť, tu je malá pomôcka, pomocou ktorej to už bude pre vás hračka.

Neviete, ako dlho treba variť vajíčka? Tu je pomôcka!
Foto: pixabay.com

Odporúčané články

Prídu vám rolády také obyčajné? Tieto triky im dodajú ten správny šmrnc Prídu vám rolády také obyčajné? Tieto triky im dodajú ten správny šmrnc
reklama:

Témy

Diskusia

jojoman samozrejme ze autorka clanku bola prilis aktivna, clanok niekde ukradla a zabudla zmenit stupne fahrenheita na celziusa ;) seriouseats.com/2009/10/the-food-lab-science-of-how-to-cook-perfect-boiled-eggs.html sportovní sázení kurzové sázení, velmi spolehlivé informace : dampres.blogspot.cz xseven toto je nezmysel, kazde vajce je po 7 minutach tvrde ako skala.... samozrejme ponorene do vriacej vody... toto by mohlo platit jedine, ak by sa vajicko zacalo varit v studenej vode, to by mohlo sediet... ale tam by zas zalezalo... Arogantný a z ktorého konca sa majú správne začať šúpať ? camelia Ďakujem za článok, naozaj super :) ešte si s ním napomáham :) Len jedna vec mi nesedí- pamätám si, že bielok koaguloval už pri nejakej teplote 60°C a žĺtok do 75 °C, v článku uvedených teplotách by bolo asi ťažšie...
Zobraziť celú diskusiu

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Zaujímavosti

Aktuálne témy

Odporúčame

Copyright © iSITA s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

OK

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...