OLIMPIA: Hazaérkeztek a szlovák érmek

Po návrate z Vancouveru
Športovci spolu s prezidentom SR Ivanom Gašparovičom po prílete leteckým špeciálom MV SR z kanadského Vancouveru zo ZOH 2010. Foto: SITA

POZSONY március 2. (WEBNOVINY) –Anasztazija Kuzmina arany és ezüst érme meg Pavol Hurajt bronz érme is már itthon vannak. A sportolók ma délután érkeznek meg Besztercebányára. Röviddel éjfél után a pozsonyi Milan Rastislav Štefánik repülőtéren mintegy harminc szurkoló vastapssal fogadta a hazaérkező sportolókat. A két biatlonistával együtt érkezett haza a XXI. Téli Olimpiai Játékokról Vancouverból a szlovák jégkorong-válogatott néhány tagja is. Ivan Gašparovič köztársasági elnök különgépével uatzott František Chmelár, a Szlovák Olimpiai Bizottság elnöke, Juraj Sanitra, a két olimpiai érmes edzője, és a jégkorong-szövetség képviselői.

Kuzminát és Hurajtot a pozsonyi röptérre jöttek el üdvözölni a besztercebányai Dukla és a védelmi minisztérium képviselői is. Rövid nyilatkozatában Kuzmina elmondta, hogy igényes két hét van mögöttük, hiszen csak az olimpia utolsó napján jutott ideje arra, hogy megtekintse Vancouvert és ajándékokat vásároljon a családjának. Most azonban néhány napot pihennek és kezdődik az újabb megmérettetés a világkupán.

SITA

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Viac k osobe František ChmelárIvan GašparovičJuraj SanitraMilan Rastislav ŠtefánikPavol Hurajt