Velez-Zuzulová: Nemyslela som si, že pôjdem vysoko

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Veronika Velez Zuzulová
Veronika Velez-Zuzulová oslavuje svoje tretie miesto v Santa Caterine. Foto: SITA/AP

SANTA CATERINA 5. januára (WebNoviny.sk) – Bez štyroch dní presne po 11 rokoch sa predstavila Veronika Velez-Zuzulová v slalomových pretekoch Svetového pohára v talianskom stredisku Santa Caterina. Vtedy v sezóne 2004/2005 bola štvrtá, teraz (v náhrade za chorvátsky Záhreb) bola z toho po parádnej stíhacej jazde v druhom kole tretia priečka. A to bola skúsená 31-ročná Slovenka po nie dobre zvládnutej prvej jazde až trinásta.

„Ten kopec som si už ani nepamätala, bolo to tak strašne dávno… V 1. kole som sa necítila veľmi dobre, nešla som podľa mojich predstáv. V druhom to už bolo lepšie, ale v spodnej časti som urobila chybu,“ začala hodnotenie Velez-Zuzulová pre agentúru SITA a pokračovala: „Nebola som veľmi spokojná v cieli, lebo som si myslela, že sa neposuniem príliš vysoko. Keď som však videla dievčatá za mnou ako postupne prichádzali s časmi horšími ako ten môj, pochopila som, že tá moja jazda nebola až taká zlá.“

K spomenutej chybe štvrtá slalomárka z vlaňajších MS v americkom Beaver Creeku bližšie povedala: „Prišla v časti trate, kde sa menil sneh. Hore bol agresívny a dolu taký šmykľavý ľad. Po prejazdovej bráne nasledovali dve viac zavreté bránky a to som už aj predtým videla v televízii, že dievčatá tam majú problém. Chystala som sa, že to bude zložité, ale aj tak to nedopadlo podľa mojich predstáv.“

Skúsená slalomárka, ktorá obhajuje v hodnotení najtočivejšej disciplíny 6. miesto z uplynulej sezóny, nejazdí zatiaľ v tej novej podľa svojich najlepších predstáv. Druhé miesto v Aspene a teraz tretie v Santa Caterine ju však spolu s dvomi šiestymi priečkami z Aare a Lienzu posunuli na priebežne tretiu pozíciu v hodnotení slalomu. Tá jej patrí spoločne s ambicióznou krajankou Petrou Vlhovou.

„Určite som veľmi rada, že som opäť na pódiu. Je to dobrý odrazový mostík do nového roka. Teším sa na budúci týždeň na preteky vo Flachau,“ uzavrela Velez-Zuzulová, pre ktorú to bolo v utorok dvadsiate prvé umiestnenie do tretieho miesta v pretekoch Svetového pohára v kariére.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Veronika Velez-Zuzulová