Danka Barteková začala olympijskú sezónu desiatym miestom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Danka Barteková získala v Londýne bronz
Slovenská reprezentantka v športovej streľbe Danka Barteková získala na Hrách XXX. olympiády v Londýne bronzovú medailu, vôbec prvú pre výpravu SR na podujatí. Bartekovej úspech sa zrodil v dramatickom závere pretekov, keď o pódiovom umiestnení rozhodol až dodatočný k. o. rozstrel s Ruskou Marinou Belikovovou, ktorú zdolala 4:3. Londýn, 29. júla 2012. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

DAUHA 19. februára (WebNoviny.sk) – Slovenská reprezentantka Danka Barteková začala olympijskú sezónu 10. miestom na medzinárodných pretekoch Qatar Open 2016 v streľbe z brokových zbraní v katarskej Dauhe dotovaných celkovou sumou vyše 130 000 dolárov.

Členke Športového centra polície sa pri tradičnej súťažnej ouvertúre nepodarilo prebojovať medzi šesticu finalistiek, keď v piatkovej súťaži skeetarok jej od postupu delili dva terče, čím prišla o šancu vylepšiť si svoje umiestnenie – 4. priečku – z predchádzajúcich dvoch ročníkov pretekov i získať nejakú z finančných odmien vypísaných pre najlepšie sexteto.

Barteková predviedla v kvalifikácii výkon 68 terčov (vlani mala 72). Postupne sa zlepšovala, ale doplatila na slabšiu úvodnú položku, v ktorej zverenka trénera Juraja Sedláka dosiahla len 21 terčov. V ďalších dvoch pridala 23 a 24 terčov.

skeet
ženy (poradie po kvalifikácii):

1. Sutiya Jiewchaloemmitová (Thaj.) 72 b., 2. Albina Šakirovová (Rus.) 71, 3. Amber Hillová (V. Brit.) 71, … 10. Danka Barteková (SR) 68

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Dana BartekováDanka Barteková