Hviezdna Vonnová do Jasnej nepríde, po páde ukončila sezónu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Lindsey Vonnová
Americká lyžiarka Lindsey Vonnová sa zranila pri páde počas superobrovského slalomu v Andorre. Soldeu, 27. február 2016. Foto: SITA/AP

JASNÁ 2. marca (WebNoviny.sk) – Slovenskí priaznivci zjazdového lyžovania počas víkendu v Jasnej neuvidia naživo Lindsey Vonnovú. Historická líderka v počte triumfov v pretekoch Svetového pohára (76) na Slovensko nepríde, lebo práve v stredu sa rozhodla predčasne ukončiť sezónu. Dôvodom je zranenie – vlásočnicová zlomenina holennej kosti.

Privodila si ju pri páde v uplynulý víkend počas pretekov Svetového pohára v superobrovskom slalome v andorrskom Soldeu. O deň neskôr ešte nastúpila na alpskú kombiníciu, potom dva dni zvažovala pre a proti a napokon sa rozhodla ďalej nepokračovať.

„Bolo to jedno z najťažších rozhodnutí v mojej kariére. Už len preto, že končím sezónu z prvej pozície vo Svetovom pohári. Po nedeľňajších pretekoch som išla na vyšetrenie do Barcelony a röntgenové snímky ukázali nie jednu, ale tri vlásočnicové zlomeniny. Ak by som pokračovala v lyžovaní, riskovala by som rozsiahlejšie zranenie a to si nemôžem dovoliť, ak chcem rozmýšľať o budúcorčnom svetovom šampionáte vo švajčiarskom St. Moritzi a zimných olympijských hrách v kórejskom Pjongčangu o dva roky,“ vysvetlila Vonnová na svojej facebookovej prezentácii.

https://www.youtube.com/watch?v=5I-D0Cpy4vo

Vonnová (31) v sezóne 2015/2016 dosiaľ nazbierala vo Svetovom pohári 1235 bodov, dosiahla deväť víťazstiev v pretekoch SP a právom pomýšľala na zisk piateho veľkého krištáľového glóbusu v kariére. Aj vzhľadom na zranenie a slabšie ostatné týždne sa na ňu Švajčiarka Lara Gutová (24) dotiahla na rozdiel 28 bodov. Osem pretekov pred koncom sezóny má švajčiarska rýchlostná špecialistka všetky tromfy v rukách. „Som veľmi hrdá na svoje výsledky v tejto sezóne. Deväť víťazstiev, k tomu historický rekord v počte triumfov v zjazde a tiež v počte pódií v super G. Ďakujem všetkým, ktorí sa o to okrem mňa pričinili. Vidíme sa v novej sezóne,“ uviedla Vonnová na facebooku.

Today I am making the difficult decision to end my season and leave the World Cup circuit due to an injury I suffered…Posted by Lindsey Vonn on 2. marec 2016

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Facundo BagnisLindsey Vonnová