Slovenskí futsalisti utrpeli debakel, MS sa im vzdialili

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Slovensko - Ukrajina
Juraj Višváder zo Slovenska (vľavo) a Mykhailo Grytsyna z Ukrajiny (vpravo) počas prvého zápasu baráže o účasť na MS 2016 vo futsale medzi Slovensko - Ukrajina. Nitra, 22. marec 2016. Foto: SITA/Martin Havran

NITRA 22. marca (WebNoviny.sk) – Slovenskej mužskej futsalovej reprezentácii nevyšiel prvý zápas baráže o postup na MS 2016 do Kolumbie. Zverenci trénera Mariána Berkyho v Nitre podľahli výberu Ukrajiny vysoko 0:6 a pred odvetou, ktorá sa 12. apríla uskutoční v Odesse, sú k svetovému šampionátu podstatne ďalej ako ich súper. Druhý duel je na programe 12. apríla na Ukrajine.

Počas celého duelu mala favorizovaná Ukrajina hru pod kontrolou a prvý polčas vyhrala 2:0. Po zmene strán pridali hostia tretí presný zásah a potom od 28. do 33. min ďalšie tri pri power-play Slovákov. Tím SR sa snažil aspoň o čestný gól, ale do konca stretnutia sa mu to nepodarilo.

Baráž o postup na MS 2016 – prvé zápasy – utorok (odvety sú na programe 12. a 13. apríla):
Slovensko – Ukrajina 0:6 (0:2)

Góly: 15., 23. a 33. Grycyna, 17. Kyseľov, 28. Borsuk, 29. Žurba, ŽK: 40. Bondar (Ukr.), rozhodovali: Onatsu (Fín.) a Kolev (Bul.)

Zostava SR: Herko (Brndiar) – Kozár, Kyjovský, Brunovský, Drahovský – Rafaj, Směřička, Hudek, Papajčík, Serbin, Paštrnák, Višváder, Doša

Hlas:

Marián Berky (tréner SR): „V prvom polčase sme urobili dve chyby a po nich inkasovali. Brankár Herko nás držal nad vodou, keď pochytal veľa šancí súpera. Museli sme hru otvoriť, no upozorňoval som hráčov, že dvojgólový rozdiel je dobrý. Stačilo by nám pred koncom skorigovať. Nepodarilo sa a dostali sme lacný tretí gól. Rozhodli sme sa pre power-play, aby sme otupili ofenzívnu snahu súpera. Namiesto toho, aby sme podržali loptu a nešli do rizikových situácií, tak sme riskovali a dostali ďalšie góly. Ukrajina je ďalšie top mužstvo, ktoré nám ukázalo, ako sa hrá o šampionát. Keby sme aspoň strelili jeden gól, ale prehra 0:6 je veľký výprask. Ideme však ďalej. Budeme budovať ďalšie mužstvo, s niektorými hráčmi sa budeme musieť rozlúčiť a stavať na mladších.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať