Dubovcová s Nestarcovou opäť neprešli cez 1. kolo play-off

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Dubovcová Nestarcová
Natália Dubovcová a Dominika Nestarcová Foto: facebook.com/dubovcovanestarcova

SOČI 6. mája (WebNoviny.sk) – Slovenské reprezentantky v plážovom volejbale Natália Dubovcová a Dominika Nestarcová nepostúpili do osemfinálového 2. kola play-off ani na turnaji kategórie Open v rámci Svetovej série 2015/2016 v ruskom Soči (3. – 8. mája).

Nasadené ako sedemnáste nestačili v piatkovom zápase úvodného kola vyraďovacej časti na domáce dvadsaťšestky pavúka Anastasiu Barsukovú a Alexandru Moisejevovú – za 38 minút podľahli 1:2 (-15, 13, -7). Ruský pár im vrátil prehry z predchádzajúcich dvoch turnajov v Číne, Slovenky sa vo Fu-čou aj v Sia-mene zhodne radovali v základných skupinách, ale rovnako ako v Soči vypadli už v 1. kole play-off.

Najúspešnejšie beachvolejbalistky SR ostatných rokov bojovali v Soči o body do rebríčka pre účasť na OH 2016 v Riu de Janeiro, získali ich 180. Vrcholné podujatie sa im však skôr vzďaľuje pre tesné neúspechy v úvodných zápasoch play-off na turnajoch Svetovej série. Početné víťazstvá zo základných skupín či z kvalifikácie v tomto roku, a to aj nad papierovými favoritkami, nemajú až takú hodnotu, pokiaľ ide o bodový prírastok v spomenutom renkingu. Pred turnajom v Soči boli Slovenky na 21. pozícii, figurovali teda štyri priečky za posledným postupovým sedemnástym miestom, ich manko na čiaru prieniku pod päť kruhov bolo 540 bodov.

Svetová séria 2015/2016 v plážovom volejbale – Open – Soči – 1. kolo play-off

Anastasia Barsuková, Alexandra Moisejevová (Rus.-26) – Natália Dubovcová, Dominika Nestarcová (SR-17) 2:1 (15, -13, 7) za 38 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Dominika NestarcováNatália Dubovcová