Dukátová získala na ME bronz, posunul ju na olympiádu do Ria

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Dukatova
Jana Dukátová zo Slovenska v kategórii K1 ženy počas finále na ME vo vodnom slalome v Areáli vodného slalomu Ondreja Cibáka v Liptovskom Mikuláši. Liptovský Mikuláš, 15. máj 2016. Foto: SITA/Radoslav Maťaš

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ 15. mája (WebNoviny.sk) – Nemka Melanie Pfeiferová sa stal majsterkou Európy v ženskom kajaku na kontinentálnom šampionáte v Liptovskom Mikuláši.

V internom súboji dvoch najlepších Sloveniek o miestenku do Ria de Janeiro podľa predpokladov uspela Jana Dukátová. Zverenkyňa Róberta Orokockého napriek 4 trestným sekundám skončila na bronzovej 3. priečke a v pohode jej to stačilo na potvrdenie olympijskej miestenky. Dukátová získala 13. medailu z ME v kariére, štvrtú s bronzovým leskom (4-5-4). V individuálnych súťažiach je to pre 32-ročnú Bratislavčanku štvrtý cenný kov a prvý bronz (1-2-1).

Jej súperka, dvojnásobná olympijská víťazka Kaliská, predviedla dravú jazdu na hranici možností, ale nevyhla sa jednému „tuku“ na bránke číslo 14 a v okamihu prejazdu cieľom jej patrila druhá priečka. Napokon sa zosunula na nepopulárnu štvrtú priečku. Na istotu olympijskej miestenky Kaliská potrebovala zisk titulu majsterky Európy a nemedailovú pozíciu Dukátovej.

Ani neviem, čo ma viac teší. Bolo to náročné, cítila som veľký tlak a som rada, že to je za mnou. Rio je obrovská radosť. Mohla som to uzavrieť už minulý rok a mať tak pokojnejšiu zimnú prípravu. Na druhej strane som rada, že som skompletizovala zbierku z majstrovstiev Európy, mám už doma zlato aj striebro, a teraz som pridala bronz,“ uviedla Jana Dukátová v jednej z prvých reakcií.

Výsledky:

K1 ženy – finále: 1. Melanie Pfeiferová (Nem.) 108,86 s (0), 2. Urša Krageljová (Slovin.) 109,44 (2), 3. Jana Dukátová (SR) 111,13 (4), 4. Elena Kaliská (SR) 111,90 (2),5. Kateřina Kudějová (ČR) 111,96 (4), 6. Maialen Chourrautová (Šp.) 112,74 (2).

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Elena KaliskáJana Dukátová