Nočný beh Bratislavou napíše 8. ročník, prekvapením Sagan

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Telekom Night Run
Účastníci bežeckého podujatia Telekom Night Run 2014. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 19. septembra (WebNoviny.sk) – Organizátori 8. ročníka obľúbeného bratislavského nočného behu Telekom Night Run očakávajú v sobotu 24. septembra o 20.00 h na štarte približne 4500 pretekárov.

„Momentálne je ich okolo 4100. Evidujeme prihlášky z asi 25 krajín a zatiaľ približne 350 zahraničných účastníkov, čo bude mať aj pozitívny ekonomický prínos pre Bratislavu,“ informoval na pondelňajšom brífingu riaditeľ pretekov na 10 km Peter Pukalovič. V piatok je na programe večerný beh pre deti.

Novinkou okrem vodičov bude aj štafetový beh 2×5 km, v rámci ktorého bude odovzdávka na Vajanského nábreží. Prihlásených je zatiaľ 125 štafiet. „Trať bude dosiaľ najkrajšia,“ tvrdí Pukalovič. „Bude popri nej šesť hudobných stageov či laserová šou.“

Štart aj cieľ tradične budú v areáli nákupného centra Eurovea; trať povedie električkovým tunelom popod hradný kopec, ale už nie cez verejnosti neprístupný nákladný prístav ako vlani. „Z uličiek Starého mesta vybehnú pretekári lávkou Starého mosta na petržalskú stranu Dunaja, pôjdu cez časť Sadu Janka Kráľa a naspäť cez Starý most do cieľa na Pribinovu ulicu,“ uviedol športový riaditeľ pretekov Marcel Matanin.

Registrácia cez internet je do piatka 21.00 h, organizátori na sobotňajší štart chystajú prekvapenie. „Sme v kontakte s Petrom Saganom, ktorý odštartuje preteky,“ naznačil tajnostkársky hovorca Slovak Telekomu Peter Kimijan. Slovenský cyklista je aktuálne na sedemetapových pretekoch Eneco Tour v Holandsku a Belgicku (19. – 25. septembra).

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Peter Sagan