Legendárny trojkár NBA Ray Allen ukončil svoju kariéru

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ray Allen
Ray Allen v drese Miami Heat. Foto: archívne, SITA/AP

MIAMI 1. novembra (WebNoviny.sk) – Americký basketbalista a legenda trojkového oblúka v rámci severoamerickej NBA Ray Allen v utorok ukončil svoju aktívnu kariéru. Štyridsaťjedenročný rodák z kalifornského Mercedu informoval o odchode do športového dôchodku prostredníctvom príspevku na webe The Players‘ Tribune.

Naposledy hrával v ročníku 2013/2014 za Miami. Predtým pôsobil aj v Milwaukee, Seattle a Bostone, celkovo odohral 18 sezón s priemerom 18,9 bodu na zápas. V drese Bostonu a Miami získal tituly, desaťkrát nastúpil v Zápase hviezd. S 2973 úspešnými pokusmi spoza trojkového oblúka je najúspešnejším trojkárom histórie NBA.

„Dnes ti píšem ako 41-ročný muž, ktorý končí kariéru. Ako úplne vyrovnaný človek,“ napísal Allen v príspevku, ktorý adresoval mladšiemu vydaniu seba samého. „Basketbal ťa zoberie ďaleko z toho školského dvora. Stane sa z teba viac než len hráč basketbalu. Budeš hrať vo filmoch. Cestovať po svete. Staneš sa manželom a tiež otcom piatich úžasných detí,“ doplnil Ray Allen.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ray Allen