Paneurópska vysoká škola mieri do Európy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
PEVŠ logo
PEVŠ logo

BRATISLAVA 8. júla (WBN/PR) – Predstavitelia Paneurópskej vysokej školy uzavreli s rakúskymi partnermi Memorandum o vzájomnej spolupráci v reprezentačných priestoroch viedenskej radnice dňa 3.6.2013.

„Je to pre nás veľký úspech. Nejde totiž len o podpísanie zmluvy, ale najmä o registráciu našich študijných programov v Rakúsku. Je to pre nás zároveň veľkou výzva. Práve rakúski profesori stáli pri zrode našej vysokej školy a aj im vďačíme za to, kde dnes Paneurópska vysoká škola je,“ zdôraznil rektor PEVŠ prof. JUDr. Ján Svák, DrSc. a dodal: „Tento úspech je aj výsledkom našej dlhodobej spolupráce s viacerými rakúskymi univerzitami, najmä s Viedenskou univerzitou, pre ktorú sme najvýznamnejším zahraničným partnerom v študijných odboroch, ktoré máme.“

„Najväčšie výhody vzájomnej spolupráce vidím v prehĺbení výmeny poznatkov medzi pedagógmi a študentmi na Slovensku a v Rakúsku. Žiaľ, ešte stále existuje veľa historicky podmienených predsudkov, ale aj vďaka takýmto výmenám študijných odborov budú postupne odstránené,“ vyjadril sa prof. Peter Linnert, konateľ SMA a Vzdelávacieho centra Hohe Warte Wien.

„Pred dvadsiatimi rokmi by som si ani vo sne nevedel predstaviť, že slovenská vysoká škola bude uskutočňovať pedagogickú činnosť vo Viedni, resp. Rakúsku. Po páde železnej opony boli rozdiely medzi oboma krajinami obrovské a my sme museli veľmi dobiehať. Aj táto dohoda ukazuje, že sme veľa dosiahli v oblasti vysokého školstva a sme konkurencieschopní aj na rakúskom trhu,“ povedal veľvyslanec SR v Rakúsku, Jeho excelencia Ing. Juraj Macháč.

Paneurópska vysoká škola spolupracuje s rakúskymi partnermi už od roku 2006, pričom kooperácia sa priebežne prehlbovala. Memorandum zaväzuje obe strany k úzkej spolupráci a rozvoju študijných programov v bakalárskom, magisterskom i doktorandskom štúdiu. Taktiež poskytuje priestor k vzájomnej výmene pedagógov, vedeckých pracovníkov i študentov.

Video zo slávnostného podpisu Memoranda nájdete na

Bez názvu
Foto: PEVŠ
Bez názvu
Foto: PEVŠ

O PEVŠ

Paneurópska vysoká škola (PEVŠ) je súkromná vysoká škola, ktorá od svojho založenia v roku 2004 patrí medzi najmodernejšie vedecko-vzdelávacie inštitúcie na Slovensku. Svojim študentom poskytuje kvalitné vzdelanie na piatich fakultách (vrátane jedinej fakulty psychológie na Sl¬ovensku), v 17-tich akreditovaných študijných programoch. PEVŠ rozvíja kreativitu, podporuje moderné riešenia, výmenu vedomostí, myšlienok a informácií, rozvíja spoluprácu s prestížnymi zahraničnými univerzitami. Na PEVŠ študuje takmer 5000 poslucháčov. Na Paneurópskej vysokej škole prednášali a prednášajú predsedovia vlád, ministri, veľvyslanci, člen Medzinárodného arbitrážneho súdu, člen komisie OSN pre medzinárodné právo, poradca predsedov Európskej komisie, šéf Ústavu ekonomiky Ruskej akadémie vied, významní svetoví ekonómovia, psychológovia, či informatici, ako aj univerzitní profesori z Rakúska, Ruska, ČR, Maďarska, Hong Kongu, či Mexika. Paneurópska vysoká škola v spolupráci so City University of Hong Kong pripravuje LLM program so špecializáciou na medzinárodné obchodné právo s akcentom na východoázijský región (Čína, Hong Kong).

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie PEVŠ Paneurópska vysoká škola