Tím stolných tenistov si na paralympiáde zahrá o bronz

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ján Riapoš
Ján Riapoš Foto: SITA/Roman Benický/SPV

RIO DE JANEIRO 15. septembra (WebNoviny.sk) – V stolnom tenise tím SR na XV. paralympijských hrách v brazílskom Riu de Janeiro v kategórii TT1-2 (Ján Riapoš, Martin Ludrovský a Rastislav Revúcky) v pozícii obhajcu zlata nastúpil na semifinále proti Kórejskej republike.

Paralympiáda 2016

Slováci síce prehrali štvorhru, ale Martin Ludrovský potom zvládol singlový súboj a rozhodnutie padlo až v záverečnej dvojhre. Ján Riapoš v nej napriek trom mečbalom v štvrtom sete nestačil na svojho súpera a na tím SR tak v sobotu čaká duel o bronz proti domácej Brazílii.

„Šport je o víťazstvách aj prehrách. V semifinále sme previedli veľmi dobrý výkon a rozhodlo športové šťastie. Môj súper dal vo štvrtom sete sedem ‚svíň‘, aj tak som to dotiahol na mečbaly. Potom mi nevyšli signály. Tam sa to všetko zlomilo. Dnes vyhrali šťastnejší, nie lepší. Vo štvorhre sme sa akoby uspokojili s víťazným prvým setom a ťažko sme sa chytali v ďalších. Viackrát nám tam nevyšiel setbal a súperovi áno. Teraz si musíme oddýchnuť a na sobotňajšie stretnutie o 3. miesto nazbierať fyzické aj mentálne sily,“ povedal po súboji Ján Riapoš.

V časti Pontal absolvovala svoju druhú disciplínu handbikerka Anna Oroszová, ktorú v cestných pretekoch klasifikovali na 11. mieste s odstupom 13:01 min na víťaznú Nemku Christiane Reppeovú.

Vo štvrtok malo Slovensko zastúpenie aj v jazdectve, Katarínu Jobággyovú na valachovi Sterngreiferovi klasifikovali na 25. mieste. „Som z toho trochu smutná, pretože Sterngreifer ma neposlúchal tak, ako to je doma. Pripisujem to tomu, že sa ešte naplno nezžil s novým prostredím,“ povedala Jobággyová.

Výsledky štvrtkových vystúpení Slovákov na XV. paralympijských hrách v brazílskom Riu de Janeiro:
CYKLISTIKA

ŽENY

cestné preteky – skupina H1-2-3-4 (45 km): 1. Christiane Reppeová (Nem.) 1:15:56 h, … 11. Anna Oroszová (SR) +13:01 min

JAZDECTVO

Championship test – jednotlivci – skupina 1a: 1. Sophie Christiansenová (V. Brit.) 78,217 bodu, … 25. Katarína Jobággyová (SR) 61,261

STOLNÝ TENIS

MUŽI

družstvá TT 1-2

semifinále:

Slovensko – Kórejská republika 1:2

Martin Ludrovský, Ján Riapoš – Cha Soo-yong, Kim Kjung-mook 1:3 (10, -7, -9, -12)

Martin Ludrovský – Cha Soo-yong 3:2 (6, -11, -3, 6, 7)

Ján Riapoš – Kim Kjung-mook 2:3 (7, -8, 12, -11, -8)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Anna OroszováJán RiapošMartin Ludrovský