Patrik Kuril obsadil na paralympiáde skvelé štvrté miesto

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Paralympiáda 2016
Foto: Simon Bruty/OIS, IOC via AP

RIO DE JANEIRO 18. septembra (WebNoviny.sk) – Vynikajúce štvrté miesto dosiahol slovenský reprezentant v cestnej cyklistike Patrik Kuril v sobotňajších cestných pretekoch v kategórií C4-5 na 84 km na XV. paralympijských hrách v brazílskom Riu de Janeiro.

Paralympiáda 2016

„V závere sme špurtovali ja, domáci Brazílčan a Talian. Mal som najlepšiu pozíciu a šiel vnútornou stranou. Brazílčan ma však začal predbiehať a nemal inú možnosť, ako do mňa naraziť, aby ma odsunul. To ma skoro zrazilo dole a prišiel som o najlepšie umiestnenie v tejto skupine. Uvažujeme o proteste, ale keďže ide o domáceho Brazílčana, tak asi neuspejeme,“ zhodnotil sobotňajšiu súťaž Patrik Kuril a pokračoval: „Boli to veľmi ťažké preteky, som so silami na dne. Dnes bol potrebný neustále maximálny výkon, som zničený. Keďže som mal v minulosti ťažký pád, totálne som vystrašený. Vybavili sa mi v hlave dlhé mesiace plné neskutočnej bolesti.“ Výsledok súťaže sa napokon nepodarilo zvrátiť a Kuril v oficiálnych listinách figuruje na štvrtom mieste.

V cestných pretekoch štartoval aj trojnásobný medailista z PH 2016 Jozef Metelka, ale zo súťaže odstúpil. „Naplno sa pripravujem na dráhovú cyklistiku a tam na štvorkilometrové stíhacie preteky. Potom prišla tridsaťkilometrová časovka a ďalšie zlato. Prešiel som si trať a šlo o to isté, ako keď Peťo Sagan povedal, že cestu nejde, lebo to nemá zmysel. Keď človek trénuje na jeden šport, nemôže robiť niekoľko ďalších. Nie je jedno, na aké kolesá si človek sadne. Cestné preteky mali dosť strmé a dlhé stúpania, pre mňa sa preteky akoby skončili časovkou,“ poznamenal Jozef Metelka.

Cestné preteky v sobotu absolvoval v kategórii B aj Vladislav Jankovjak s pilotom Jánom Gallikom. V úvode 114-kilometrovej trate sa im darilo držať krok s favoritmi, napokon ich klasifikovali na ôsmom mieste s odstupom vyše päť minút na víťazného Holanďana Vincenta ter Schureho s pilotom Timom Fransenom.

CYKLISTIKA – MUŽI:
C4-5 – cestné preteky:

1. Daniel Abraham Gebru (Hol.) 2:13:08 h, … 4. Patrik Kuril +38 s, … Jozef Metelka (obaja SR) nedokončil

skupina B – cestné preteky:

1. Vincent ter Schure (Hol.) 2:26:33 h, … 8. Vladislav Janovjak, pilot Ján Gallik (SR) +5:33 min

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Jozef MetelkaVladislav Janovjak