PARLAMENT: Az élelmiszertörvény csak kampányfogás

Zsolt Simon

POZSONY március 9. (WEBNOVINY) – Simon Zsolt parlamenti képviselő, a Híd alelnöke csak Robert Fico kormányfő választások előtti kampányfogásának tartja az élelmiszertörvény-módosítást, azt, hogy nő a megszegőkre kiszabott bírság. Amint a ház vitájában megjegyezte, az eddig érvényben lévő bírságokat is csak 10 százalékban használják ki. „Vajon a javasolt megoldásnak lesz értelme a fogyasztókra nézve? Ennek az országnak az a legnagyobb gondja, hogy a pultnál árulják-e a péksüteményt? ” – tette fel a kérdést Simon, s felszólította Vladimír Chovan mezőgazdasági minisztert, hogy vonja vissza a törvényjavaslatot.

Az Állami Állategészségügyi és Élelmiszeripari Igazgatóság központi igazgatóját, Ján Pliešovskýt a volt mezőgazdasági miniszter azzal vádolja, hogy szakszerűtlen intézkedéseket foganatosított, vagy egyáltalán nem cselekedett. „Ha én lennék az ön helyén, Pliešovskýt már rég leváltom“ – mondta Simon Chovannak.

Az élelmiszertörvényt módosító indítvány megtiltja, hogy a kenyeret és a péksüteményt csomagolatlanul árulják, a kiflit, a zsemlét, vagy pogácsát be papír- vagy műanyagzacskóba kell csomagolni. A kimért élelmiszerek, például a füstölt hentesáru esetében látható helyen kell feltüntetni, mit tartalmaz, s az állati eredetű zsírokat nem szabad növényi eredetű mellett árulni.

SITA

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom
Viac k osobe Robert FicoSimon ZsoltVladimír Chovan