Maďarič: Fico je úspešný ako predseda strany, aj ako premiér

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Marek Maďarič
Minister kultúry Marek Maďarič. Foto: SITA/Katarína Acél - Gáliková

BRATISLAVA 10. januára (WebNoviny.sk) – Otázka, či Robert Fico bude len premiér alebo len predseda strany, podľa podpredsedu Smeru-SD Mareka Maďariča nie je aktuálna, aj keď Fico viackrát v minulosti hovoril, že funkcia premiéra a predsedu strany sa nedá ťahať dlhodobo.

„Kedysi o tom teoreticky uvažoval, ale je úspešný ako predseda strany, aj ako premiér. Takže táto otázka nie je aktuálna. Táto téma dnes nie je na stole,“ povedal Maďarič dnes pre agentúru SITA.

Maďarič je dve volebné obdobia ministrom kultúry, či ním zostane aj po voľbách, nehovorí. „Mám teraz dve ambície. Dokončiť čo najlepšie pôsobenie na ministerstve a podieľať sa ako šéf volebného tímu na dobrom výsledku Smeru. Všetko ostatné je otvorené,“ uviedol s tým, že predstava, že bude aj tretíkrát minister kultúry, je dosť náročná.

„Predpokladám, že získam mandát poslanca NR SR. Všetko ostatné závisí od toho, či Smer bude zostavovať vládu a s kým. Viem si predstaviť, že budem pôsobiť v parlamente, ako aj to, že za určitých okolností budem pôsobiť vo vláde,“ konštatoval.

Maďarič je šéf volebného štábu Smeru-SD. Upozornil, že kampaň prvýkrát nie je poznačená tým, že by sa väčšina strán vymedzovala striktne proti Smeru. „Dnes sa ukazuje, že aj opozičné strany rešpektujú Smer a na kampani sa to odráža. Nie je to voči nám vyhranené,“ povedal. Zaujalo ho tiež, že ľudia si ani neuvedomujú, že je menej ako sto dní do volieb. Atmosféra nie je tak volebná, ako by to v tomto období očakával.

„Som však pomerne prekvapený, že Sieť, ktorá hovorí, že má obmedzený zdroj finančných prostriedkov, má už mesiace veľkú kampaň. Aj dnes majú po celom Slovensku minimálne tisíc bilboardov. Som zvedavý, či sa zmestia do trojmiliónovej hranice výdavkov. Som presvedčený, že sa im to nepodarí. Možno to budú riešiť ako v rozhovore s Matovičom, ale to je ich vec,“ vyhlásil s tým, že on ako šéf kampane má veľmi presne rozrátané, čo si môžem dovoliť, aby sa zmestil do zákonom stanovenej hranice.

„Rozhodne si nemôžem dovoliť mať tisíc bilboardov. My máme dnes do 500 bilboardov. S kampaňou sme začali na jeseň. Tí, čo začali s kampaňou mesiace predtým, neverím, že limit neprekročia,“ dodal.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Marek MaďaričRobert Fico
Firmy a inštitúcie SMER-SD