Tieto strany by išli do parlamentu. Koho budete voliť vy?

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Slovensko parlament
Podľa prieskumu by sa na parlamentných voľbách určite zúčastnilo 31,5 percenta opýtaných a ďalších 21 percent by sa ich skôr zúčastnilo. Foto: ilustračné, SITA/Marián Peiger

BRATISLAVA 7. februára (WebNoviny.sk) – Ak by boli parlamentné voľby na prelome januára a februára, najväčšiu podporu voličov by získala strana Smer-SD s 35,7 percenta hlasov. Vyplýva to z prieskumu, ktorý robila od 20. januára do 4. februára agentúra Phoenix Research online.

Prieskum robili na vzorke 1010 respondentov, ktorí z hľadiska pohlavia, veku, vzdelania a národnosti reprezentujú populáciu vo veku nad 18 rokov. Na druhom mieste je strana Sieť so 14,2 percenta hlasov, nasleduje SNS (7,2 percenta), Most-Híd (7 percent), KDH (6,6 percenta) a OĽANO-NOVA (5,7 percenta). Do parlamentu by sa dostala aj strana SaS s 5,1 percenta hlasov. Ktorej strane alebo hnutiu by dali svoj hlas zatiaľ nevie 7,6 percenta respondentov. Pred bránami parlamentu by skončili strany SMK, SDKÚ-DS či KSS.

Na voľbách by sa podľa prieskumu zúčastnilo 58,1 percenta respondentov. Nezúčastnilo by sa na nich 22,7 percenta opýtaných, 19,2 percenta respondentov na otázku nevedelo odpovedať.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia