Sieť opakovane odmietla koaličnú spoluprácu so Smerom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Sieť
Martin Fedor nemá žiadne informácie, ktoré by spochybňovali fungovanie Siete a jej financovanie. Foto: SITA/Milo Fabian

BRATISLAVA 22. februára (WebNoviny.sk) – Opozičná Sieť opakovane odmietla koaličnú spoluprácu so Smerom-SD.

„Sieť má záujem o skutočnú zmenu pomerov na Slovensku, ktorá sa nedá dosiahnuť spoluprácou s niekým, kto nesie výsostnú zodpovednosť za stav krajiny vrátane jej zdravotníctva a školstva. Smer navyše odmietol zásadné priority Siete v podobe zavedenia hmotnej zodpovednosti politikov a úplného zákazu schránkových firiem vo verejnom priestore. Preto je pre Sieť spolupráca so Smerom vylúčená,“ uviedol pre agentúru SITA prvý podpredseda Siete a primátor Martina Andrej Hrnčiar:

Smer-SD má záujem byť súčasťou len takej vládnej koalície, ktorá sa zhodne na piatich základných princípoch odsúhlasených predsedníctvom strany. „Strana bude iba v takej vláde, ktorá odmietne realizáciu akýchkoľvek predpísaných kvót na umiestnenie migrantov a neumožní vznik ucelených enkláv migrantov na našom území, ktorí by boli bezpečnostným rizikom,“ zdôraznil v nedeľu premiér Robert Fico.

Ďalej uviedol, že pre ich stanu je dôležitá ochrana národnoštátnych záujmov, strategických ekonomických záujmov SR a prírodných zdrojov Slovenska, ako je voda, pôda a lesy. Za tretí dôležitý princíp, na ktorom bude Smer-SD trvať, jej predseda označil „garanciu toho, že sa nebudú rušiť doteraz prijaté sociálne opatrenia, ktoré sú súčasťou tzv. vládnych balíčkov“.

Predsedníctvo odsúhlasilo za kľúčový princíp pri prípadnom zostavovaní vlády aj postoj „k sociálnemu dialógu s partnermi, ako sú zamestnanci, zamestnávatelia a ďalšie významné spoločenské skupiny“. Vzhľadom na nadchádzajúce slovenské predsedníctvo v EÚ Smer-SD za piatu kľúčovú oblasť, kde je podľa nich dôležitá zhoda s prípadným koaličným partnerom, označil “ zhodu na obsahu a výkone historicky prvého predsedníctva SR v EÚ.“

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej HrnčiarRobert Fico
Firmy a inštitúcie SMER-SD