Rozzúrený muž chcel v Babíne ukradnúť volebnú urnu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Parlamentné voľby 2016
Deviate parlamentné voľby od nežnej revolúcie v roku 1989 a siedme v histórii samostatnej Slovenskej republiky. 5. marec 2016. Foto: SITA/Marko Erd

NÁMESTOVO 5. marca (WebNoviny.sk) – V obci Babín v okrese Námestovo sa miestny obyvateľ pokúsil prerušiť voľby, snažil sa aj ukradnúť prenosnú volebnú urnu. Agentúre SITA to potvrdil predseda okrskovej volebnej komisie Miloš Lipničan.

Obrazom: Parlamentné voľby 2016

„Muž prišiel krátko po otvorení volebnej miestnosti. Povedal, že chce, aby sa voľby nekonali. Následne začal v miestnosti robiť výtržnosti, mal záujem zobrať aj prenosnú urnu. Podarilo sa nám ho vyviesť von, tam si ho prebrali policajti, ktorých sme zavolali,“ uviedol Lipničan. V Babíne je zriadený jeden volebný okrsok s 1071 zapísanými voličmi.

Policajná hliadka 47-ročného muža zadržala a predviedla na policajnú stanicu po tom, čo ho členovia volebnej komisie vyviedli z volebnej miestnosti. Okrem toho, že chcel ukradnúť volebnú urnu, snažil sa aj roztrhať kópiu zoznamu voličov. V blízkosti obecného úradu sa snažil poškodiť motorové vozidlo značky Hyudnai ix35. Poškodenie auta vyšetruje polícia ako trestný čin poškodzovania cudzej veci. Agentúru SITA o tom informoval hovorca žilinskej polície Radko Moravčík.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia