Splnomocnenec vlády Pollák varuje pred lacným populizmom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Peter pollak
Foto: SITA/Marián Peiger

BRATISLAVA 8. marca (WebNoviny.sk) – Do zákonodarného zboru sa podľa splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity Petra Polláka dostali ľudia, ktorí popierajú duchovné, ľudské a morálne hodnoty, za ktoré spoločne zomierali v druhej svetovej vojne ľudia bez ohľadu na národnostnú menšinu a farbu pleti.

Uvádza sa to v jeho stanovisku, ktoré agentúre SITA sprístupnila Iveta Duchoňová z Kancelárie Úradu splnomocnenca vlády Polláka. Títo ľudia, dodal ďalej splnomocnenec, „neuznávajú obete židovského a rómskeho holokaustu a spochybňujú ideové hodnoty a tradície, na základe ktorých je založená európska spoločnosť“.

Obrazom: Úspech Kotlebu vyhnal do ulíc stovky ľudí

„Politické a kultúrne dedičstvo našich predkov je v tomto čase ohrozené. Ak nebudeme primerane reagovať na túto novú situáciu, skupina prívržencov extrémistických názorov sa rozrastie,“ tvrdí Pollák vo svojom vyhlásení. Obracia sa preto aj na občanov, aby sa nenechali zlákať lacným populizmom a spomenuli si na to, proti čomu sa vzopreli a zomierali naši dedovia počas druhej svetovej vojny.

„Bojovali proti ideológiám, ako sú neznášanlivosť, extrémizmus. Extrémisti, ktorí sa dostali do parlamentu, sú svojimi hodnotami na strane tých, proti ktorým bojovali naši predkovia v Slovenskom národnom povstaní. Vyzývam politické strany, aby sa neznižovali v snahe získať si voličov s radikálnymi názormi na úroveň rétoriky pravicových extrémistov a nevyužívali rómsku tému ako ospravedlnenie svojej neschopností riešiť problémy v najchudobnejších regiónoch,“ uzavrel Pollák.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Peter Pollák