Fico dostal košom. Bugár a Procházka s ním rokovať nebudú

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Béla Bugár, Radoslav Procházka
Zľava: Radoslav Procházka a Béla Bugár. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 9. marca (WebNoviny.sk) – Predseda strany Most-Híd Béla Bugár a predseda strany Sieť Radoslav Procházka odmietli pozvanie lídra Smeru-SD Roberta Fica na rokovania o novej vláde. Jej zostavením v stredu Fica poveril prezident Andrej Kiska. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Smeru-SD Ľubica Končaľová.

Hovorca strany Most-Híd Matej Kováč uviedol, že rokovania s Robertom Ficom o zostavení vlády sa strana nezúčastni. „Tak ako sme informovali po predsedníctve, Béla Bugár bude rokovať o vytvorení stabilnej pravicovej vlády,“ doplnil Kováč.

Obrazom: Prezident Kiska prijal lídrov strán, Kotlebovi dal košom

Fico v stredu po prijatí poverenia zostaviť vládu priznal, že nie je veľa alternatív na jej zostavenie, chce sa však pokúsiť aspoň o vytvorenie základu stabilnej vlády, ktorá zabezpečí dôstojné reprezentovanie Slovenska počas predsedníctva v Rade EÚ či počas možných ďalších európskych kríz. Fico má čas zostaviť vládu do budúcotýždňového piatku, priznal však, že ak by sa mu to nedarilo, tak „nikto nemá záujem naťahovať čas“. Podľa predošlých informácií chce šéf Smeru rokovať s SNS, Mostom-Híd a stranou Sieť.

Obrazom: Parlamentné voľby 2016

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej KiskaBéla BugárRadoslav ProcházkaRobert Fico