Procházka vyšiel s pravdou von. Rokoval s Ficom o vláde?

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Radoslav Procházka
Predseda strany #Sieť Radoslav Procházka počas prijatia u prezidenta SR v Prezidentskom paláci. Bratislava, 7. marec 2016. Foto: SITA/Marko Erd

BRATISLAVA 9. marca (WebNoviny.sk) – Predseda Siete Radoslav Procházka sa v nedeľu stretol s podpredsedom Smeru-SD Robertom Kaliňákom. „Súčasťou mojej práce je neformálna komunikácia s predstaviteľmi iných parlamentných strán,“ povedal v stredu Procházka po neformálnom stretnutí s predsedom SaS Richardom Sulíkom.

Obrazom: Prezident Kiska prijal lídrov strán, Kotlebovi dal košom

Procházka opätovne zdôraznil, že s Ficom v nedeľu nerokoval o zostavovaní vlády. „Kde som v nedeľu bol alebo nebol je moja vec a vec mojich voličov,“ konštatoval Procházka. Ako predseda Siete sa podľa vlastných slov musí neformálne stretávať s predstaviteľmi iných strán a získavať informácie. „Vnímam to ako moju prácu,“ komentoval.

Procházka upozornil, že v pondelok to bol on, kto predsedníctvu navrhol, aby Sieť nešla rokovať s premiérom Robertom Ficom o zostavovaní kabinetu a predsedníctvo tento jeho návrh odsúhlasilo. Dnes Sieť podľa Procházku oficiálne odmietla pozvanie predsedu Smeru-DS na rokovanie o zostavení vlády „Máme dôvod robiť si nádeje do budúcna,“ povedal Procházka na margo dnešného neformálneho stretnutia so Sulíkom o zostavení pravicovej vlády.

Obrazom: Parlamentné voľby 2016

„Chápte, čo je podstatné pre voličov a krajinu. Voliči nechcú vedieť, kto kde bol a kedy, ale čo urobíme pre zlepšenie života občanov,“ uviedol Sulík. Rozhovor s Procházkom označil za dobrý, vedený v konštruktívnej atmosfére. „Mám nádej, je to na dobrej ceste. Nechcem to zakríknuť,“ komentoval predseda SaS sériu neformálnych rozhovor s lídrami stredopravých strán o novej vláde.

Vo štvrtok sa Sulík stretne s Borisom Kollárom, predsedom strany Sme rodina – Boris Kollár. S predsedom Slovenskej národnej strany Andrejom Dankom sa chce Sulík stretnúť po tom, ako dostane od prezidenta poverenie na zostavenie vlády, v prípade, že kabinet nezostaví Robert Fico.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Boris KollárRadoslav ProcházkaRichard SulíkRobert Fico