Beblavý už Procházkovi neverí, vzdal sa funkcie v Sieti

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Miroslav Beblavý
Miroslav Beblavý Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 9. marca (WebNoviny.sk) – Miroslav Beblavý sa vzdal funkcie podpredsedu strany Sieť, uviedol to na svojom facebookovom profile. „Dôvodom je vážne narušenie mojej dôvery v predsedu strany Radoslava Procházku, ktoré vyplýva nielen z medializovaných informácií, ale aj z priebehu pondelkového predsedníctva strany,“ píše Beblavý s tým, že na druhej strane cíti záväzok voči 36 485 voličom, ktorí mu dali krúžok, ale aj všetkým voličom, ktorí dali hlas Sieti.

Obrazom: Prezident Kiska prijal lídrov strán, Kotlebovi dal košom

Preto poslancom za stranu ostáva. „Toto stanovisko by som prehodnotil vtedy, ak by sa vedenie strany aj napriek svojim sľubom, potrebám Slovenska a vôli voličov zjavne vyjadrenej vo voľbách, rozhodlo vytvoriť vládu so stranou Smer-SD,“ dodal. Ako povedal Beblavý pre agentúru SITA, ak by Sieť išla so Smerom, prehodnotí svoje rozhodnutie zostať v strane Sieť. Beblavý zároveň uviedol, že na niekoľko dní bude toto stanovisko jeho posledné, keďže ide na krátku dovolenku.

Predseda strany Radoslav Procházka uviedol, že „Sieť nie je kŕdeľ vrabcov, ktorý sa rozpŕchne pri prvom výstrele zo vzduchovky. Naopak, všetky svoje vnútorné témy si vyriešime v súlade s našimi pravidlami a procesmi. Tí, ktorí túžili po rýchlom úspechu a úžitku sú sklamaní, ale jadrom Siete sú a zostanú ľudia, ktorí z nej urobia dlhý a dobrý príbeh“. Stanovisko agentúre SITA poskytla hovorkyňa strany Sieť Karolína Ducká.

Obrazom: Parlamentné voľby 2016
Miroslav Beblavý
Foto: printscreen Facebook.com

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Miroslav BeblavýMiroslav KarhanRadoslav Procházka