Nie som mafián, reagoval Kollár na fotku s exbossom Piťom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Strana Borisa Kollára v prieskume agentúry Focus získala 4,1 percenta hlasov. Foto: SITA/Marko Erd

BRATISLAVA 10. marca (WebNoviny.sk) – Predseda strany Sme rodina Boris Kollár vylučuje, že by bol mafiánom, pôsobil v mafiánskych štruktúrach alebo s nimi akokoľvek spolupracoval.

Kollár zdôraznil, že preto sa jeho meno ani nenachádza v tzv. mafiánskych zoznamoch. Kollár rovnako pripúšťa, že za 25 rokov podnikania pozná v Bratislave každého a s množstvom ľudí sa odfotil alebo stretol. Kollár tak dnes reagoval na fotografie, ktoré médiám poslal anonym. Na fotografiách je Boris Kollár s niekdajším bossom bratislavského podsvetia Jurajom Ondrejčákom alias Piťom.

Obrazom: Prezident Kiska prijal lídrov strán, Kotlebovi dal košom

Fotografie by mali byť z roku 2006

Ondrejčák je v súčasnosti vo väzení, zadržali ho v novembri 2011 počas ministrovania Daniela Lipšica. V roku 2014 ho odsúdili na 16 rokov za riadenie zločineckej skupiny, nedovolené ozbrojovanie a poškodzovanie cudzej veci.

„Ak nevadí Danielovi Lipšicovi šesť kilogramov heroínu, čo hovorí na fotky zo spoločnej dovolenky jeho ‚najväčšej ryby‘ Juraja Ondrejčáka alias Piťa, Rajeckého, Mateja Šalagu a váženého pána poslanca Boria Kollára?“ uviedol anonym.

Fotografie by mali byť z roku 2006. Na jednej z fotiek pózuje Boris Kollár s mafiánmi pred známou reštauráciou Floridita na Kube. „Nepotrebujem sa schovávať, nepotrebujem sa vyviňovať, nepotrebujem sa hanbiť,“ konštatoval Kollár s tým, že sa pozná s desaťtisícmi ľudí.

Obrazom: Parlamentné voľby 2016

Na Kube bol vtedy Kollár s priateľkou na dovolenke a stretol tam pána Rajeckého, ktorého pozná od svojich 17 rokov. Juraja Ondrejčáka Kollár za kamaráta nepovažuje a podľa vlastných slov vtedy nevedel, že ide o známeho mafiána.

„To má slúžiť k tomu, aby sa nezložila pravicová vláda. Ja nie som mafián. Podnikám od roku 1991 na Donovaloch v lyžiarskom biznise. Potom som kúpil ďalšie lyžiarske strediská. Potom som vstúpil do Fun rádia. Samozrejme, za 25 rokov som sa stretol s každým. Aj s takýmito ľuďmi z mafiánskeho prostredia. Na nich narazíte, bohužiaľ. Ale nie sú moji priatelia, nestretávam sa s nimi, nekamarátim sa s nimi. Som v mafiánskych zoznamoch? Nie som,“ konštatoval Kollár.

„Nebudem to komentovať, videl som to len teraz,“ povedal Sulík s tým, že on má zasa video s Mariánom Kočnerom. Sulík sa teraz prioritne snaží o zostavenie slušnej pravicovej vlády. „Netvárme sa, že máme na výber dvetisíc poslancov, máme ich 150 a s týmito sa budem baviť,“ konštatoval s tým, že jeho cieľom je odstaviť od moci Smer-SD Roberta Fica. Sulík ako prirovnanie uviedol, že Ficov kabinet ročne rozkradne okolo dvoch miliárd eur, v porovnaní s tým Kollárove fotky vidí ako menší problém.

Predseda SaS zároveň prezradil, že v roku 2002 na Kube stretol Kollár aj jeho. „Ak všetkých pozná, nejaká fotka môže vzniknúť. Otázka je, či kradol, páchal zločin, a hlavne či bude robiť. Dnes ste počuli, že sa zrieka akýchkoľvek nominácií. To je dôležité. Ako má páchať zločin, ak ho chce robiť, keď nebude mať žiadnych nominantov,“ vyslovil sa Sulík na Kollárovu adresu. Sulík sa Kollára tiež pýtal, či v minulosti obchodoval s drogami, Kollár to poprel a Sulík mu verí.

Cieľom kampane je podľa Lipšica znemožniť vytvorenie stredo-pravej vlády

Daniel Lipšic na sociálnej sieti uviedol, že finančné skupiny a oligarchovia robia všetko pre to, aby nevznikla stredo-pravá vláda. „Vôbec pritom nejde o diskreditáciu Borisa Kollára – ak by išlo o to, urobili by to pred voľbami. Cieľom tejto kampane je znemožniť vytvorenie stredo-pravej vlády a vystavenie viacerých mocných a vplyvných v tejto krajine trestnej spravodlivosti,“ píše Lipšic.

Aj materiály, ktoré boli zaslané do médií vo štvrtok, sú podľa Lipšica posielané s odkazom, či mu nevadí, že Kollár bol v kontakte s ľuďmi, ktorí boli zatknutí v časoch, keď viedol rezort vnútra. „Finančné skupiny a oligarchovia urobia všetko pre to, aby zostali stáť nad zákonom,“ uvádza Lipšic.

Zároveň pripúšťa, že ak by jeho nominácia na rezort vnútra mala spôsobiť takú paniku, ktorá by znemožnila vytvorenie stredo-pravej vlády, tak sa o tento post nebude uchádzať. „Ale som presvedčený, že ak má byť budúca vláda úspešná, je nevyhnutné, aby začal platiť zákon pre každého. Aby každý, kto poruší zákon – akokoľvek bohatý alebo vplyvný – bol postavený pred spravodlivosť. V opačnom prípade budú v preferenciách rásť len extrémisti s heslami o zabezpečení poriadku,“ uzatvára Lipšic.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Boris KollárDaniel LipšicRichard Sulík
Firmy a inštitúcie Sme rodina - Boris Kollár