Kollár ukázal na ľudí, ktorí sú za zverejnením fotky s Piťom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Boris Kollár
Predseda strany Sme Rodina Boris Kollár. Foto: SITA/Marko Erd

BRATISLAVA 11. marca (WebNoviny.sk) – Predseda strany Sme rodina Boris Kollár bude trvať na tom, aby sa v prípadnej pravicovej vláde stal ministrom vnútra Daniel Lipšic. „Doteraz som nechcel žiadne ministerstvo a ani ho nechcem, ale budem trvať na tom, aby ministrom vnútra bol Daniel Lipšic,“ povedal Kollár.

Obrazom: Poslanci si prevzali osvedčenia o zvolení

Kollár vylúčil, že by bol mafiánom

Líder Sme rodina zopakoval, že na dovolenke na Kube nebol so skupinou okolo bosa bratislavského podsvetia Juraja Ondrejčáka alias Piťa, ale s priateľkou, na čo má aj dvoch svedkov.

Za zverejnením Kollárových fotografií s Jurajom Ondrejčákom je podľa predsedu Sme rodina skupina okolo Mariána Kočnera a Tomáša Rajeckého, ktorí sú podľa Kollára prepojení na bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku. Táto skupina chce podľa Kollára zabrániť tomu, aby sa Lipšic ujal funkcie ministra vnútra.

Kollár vo štvrtok vylúčil, že by bol mafiánom, pôsobil v mafiánskych štruktúrach alebo s nimi akokoľvek spolupracoval. Zdôraznil, že preto sa jeho meno ani nenachádza v tzv. mafiánskych zoznamoch. Kollár rovnako pripúšťa, že za 25 rokov podnikania pozná v Bratislave každého a s množstvom ľudí sa odfotil alebo stretol. Reagoval tak na fotografie, ktoré médiám poslal anonym. Na fotografiách je Kollár s niekdajším bossom bratislavského podsvetia Jurajom Ondrejčákom alias Piťom.

Obrazom: Parlamentné voľby 2016

Ondrejčáka Kollár za kamaráta nepovažuje

Ondrejčák je dnes vo väzení, zadržali ho v novembri 2011 počas ministrovania Daniela Lipšica. V roku 2014 ho odsúdili na 16 rokov za riadenie zločineckej skupiny, nedovolené ozbrojovanie a poškodzovanie cudzej veci. „Ak nevadí Danielovi Lipšicovi šesť kilogramov heroínu, čo hovorí na fotky zo spoločnej dovolenky jeho ‚najväčšej ryby‘ Juraja Ondrejčáka alias Piťa, Rajeckého, Mateja Šalagu a váženého pána poslanca Borisa Kollára?“ uviedol anonym.

Fotografie by mali byť z roku 2006. Na jednej z fotiek pózuje Boris Kollár s mafiánmi pred známou reštauráciou Floridita na Kube. „Nepotrebujem sa schovávať, nepotrebujem sa vyviňovať, nepotrebujem sa hanbiť,“ konštatoval Kollár vo štvrtok s tým, že sa pozná s desaťtisícmi ľudí. Na Kube bol vtedy Kollár s priateľkou na dovolenke a stretol tam Tomáša Rajeckého, ktorého pozná od svojich 17 rokov.

Juraja Ondrejčáka Kollár za kamaráta nepovažuje a podľa vlastných slov vtedy nevedel, že ide o známeho mafiána. „To má slúžiť k tomu, aby sa nezložila pravicová vláda. Ja nie som mafián. Podnikám od roku 1991 na Donovaloch v lyžiarskom biznise. Potom som kúpil ďalšie lyžiarske strediská. Potom som vstúpil do Fun rádia. Samozrejme, za 25 rokov som sa stretol s každým. Aj s takýmito ľuďmi z mafiánskeho prostredia. Na nich narazíte, bohužiaľ. Ale nie sú moji priatelia, nestretávam sa s nimi, nekamarátim sa s nimi. Som v mafiánskych zoznamoch? Nie som,“ konštatoval Kollár.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Boris KollárDaniel Lipšic
Firmy a inštitúcie MV Ministerstvo vnútra SRSme rodina - Boris Kollár