S výsledkami volieb je spokojných 21 percent respondentov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Parlamentné voľby 2016
Deviate parlamentné voľby od nežnej revolúcie v roku 1989 a siedme v histórii samostatnej Slovenskej republiky. 5. marec 2016. Foto: SITA/Marko Erd

BRATISLAVA 26. marca (WebNoviny.sk) – S výsledkami marcových parlamentných volieb je spokojných 21 percent opýtaných ľudí, nespokojných je 43 percent respondentov. Vyplýva to z prieskumu verejnej mienky, ktorý agentúra FOCUS uskutočnila od 11. marca do 16. marca. Výberovú vzorku tvorilo 1 023 respondentov vo veku nad 18 rokov, ktorí reprezentujú populáciu Slovenska z hľadiska pohlavia, veku, vzdelania, národnosti, veľkostných kategórií sídiel a krajského členenia. Respondentov sa pýtali na otázku: „Ako ste celkovo spokojný/-á s výsledkami týchto volieb?“ O výsledkoch prieskumu agentúru SITA informoval Martin Slosiarik z agentúry Focus.

Z 21 percent spokojných ľudí je veľmi spokojných päť percent, zo 43 percent nespokojných je veľmi nespokojných 16 percent opýtaných. Ani spokojných, ani nespokojných je 36 percent respondentov. Najviac ľudí je spokojných s volebným výsledkom strany Smer-SD, a to 39 percent. S výsledkami SNS je spokojných 29 percent, hnutia Sme rodina – Boris Kollár 28 percent, strany Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko 27 percent opýtaných. Najmenej spokojní sú respondenti s volebným výsledkom strany SMK, a to iba 4 percentá z opýtaných. S výsledkami hlasovania pre KDH je spokojných 9 percent ľudí a s dosiahnutými hlasmi strany Most-Híd 19 percent respondentov.

V roku 2012 bolo s výsledkami parlamentných volieb spokojných 44 percent opýtaných, nespokojných bolo 21 percent. Ani spokojných, ani nespokojných bolo 35 percent respondentov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Boris Kollár