Pán Kiska je pre nás nikto, vracajú úder kotlebovci

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Andrej Kiska
Prezident Andrej Kiska počas vyjadrenia sa k výsledkom volieb a ďalším krokom. Bratislava, 7. marec 2016. Foto: SITA/Marko Erd

BRATISLAVA 8. apríla (WebNoviny.sk) – Ľudová strana Naše Slovenska (ĽSNS) vracia úder prezidentovi Andrejovi Kiskovi za jeho slová o Marianovi Kotlebovi.

Podľa podpredsedu strany Rastislava Schlosára tým, že sa prezident Kiska nezúčastnil na ustanovujúcej schôdzi Národnej rady SR, ukázal, že pohŕda najvyšším ústavodarných a zákonodarným orgánom Slovenskej republiky, a tým aj slovenskou štátnosťou. „Preto necítime žiadnu potrebu komentovať jeho nezmyselné výroky na našu stranu. Pán Kiska je pre nás nikto,“ povedal Schlosár pre agentúru SITA.

Slovenský prezident Andrej Kiska sa počas štvrtkovej návštevy Krupiny dotkol aj výsledkov parlamentných volieb. Predsedu ĽSNS Mariana Kotlebu označil za fašistu.

„Okrem toho, že pochoduje v uniforme s fakľou a prehlasuje, že SNP je najsmutnejšia udalosť našich dejín, hovorí, že skoro 60-tisíc Židov, ktorí boli počas slovenského štátu odvlečení a nevrátili sa, zahynuli, že to nie je problém nášho národa, lebo nie sme židovský národ, ale slovenský. Kotleba je fašista,“ uviedol vo vyhlásení.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andrej KiskaMarian Kotleba
Firmy a inštitúcie Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko