Poslanci trenčianského VÚC dali na povodne 12626 €

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Povodeň
Foto: Ilustračné foto SITA/Marián Angelovič

TRENČÍN 25. augusta (SITA) – Poslanci Trenčianskeho samosprávneho kraja venujú na odstraňovanie škôd po ničivých povodniach na Hornej Nitre 12 626 eur. Suma je polovicou mesačných poslaneckých odmien regionálneho parlamentu a polovicou odmien dvoch podpredsedov župy. Polovice platu, teda ďalších niečo cez tisíc eur, sa vzdá aj predseda župy Pavol Sedláček (ĽS-HZDS), prispeje aj hlavný kontrolór Richard Horváth. Ten však výšku príspevku neprezradil.

Návrh na vzdanie sa časti odmien predniesol na začiatku dnešného zasadnutia krajského parlamentu podpredseda kraja Jozef Božik (ĽS-HZDS). Ako uviedol, bola to spoločná dohoda všetkých poslaneckých klubov. Peniaze majú podľa jeho slov prednostne poputovať na opravu zničených ciest. Akým spôsobom peniaze prerozdelia, ešte nevedel povedať.

Sedláček hovorí, že ešte stále rátajú škody po povodniach na Hornej Nitre. Okrem ciest veľká voda poškodila aj zariadenia na viacerých stredných školách. Len na opravu ciest a šiestich poškodených mostov však budú podľa jeho slov potrebovať okolo milióna eur. Božik povedal, že vyčlenená suma je skôr prejavom solidarity.

Mesačná odmena poslanca je takmer 513 eur, dvaja zo 45 poslancov majú zároveň funkciu podpredsedu. Prvý podpredseda Milan Panáček (Smer-SD) mesačne zarobí 1 700 eur a druhý podpredseda Božik 1 500 eur.

SITA

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Jozef BožikPavol Sedláček