Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Gabcikovo lod
Na Vodnom diele Gabčíkovo uzavreli pre vietor komoru. (archívne foto) Foto: SITA/Ľudovít Vaniher
29. júla 2014 SprávySlovensko od SITASITA Diskusia()

Pre poruchu zastavili plavbu cez Vodné dielo Gabčíkovo

BRATISLAVA 29. júla (WEBNOVINY) – Plavba na Dunaji v úseku Vodného diela Gabčíkovo je momentálne zastavená. „Môže za to porucha na horných vrátach pravej plavebnej komory,“ informovala agentúru SITA hovorkyňa Vodohospodárskej výstavby Diana Migaľová.

Poruchu jedného zo štyroch ložísk, ktoré držia horné vráta pravej plavebnej komory, objavili pri pravidelnej revíznej kontrole technici.

„Plavbu cez plavebnú komoru bolo nutné zastaviť a okamžite začať odstraňovať poruchu. V opačnom prípade by hrozilo vyradenie komory z prevádzky na omnoho dlhší čas,“ vysvetlila hovorkyňa štátneho podniku Vodohospodárska výstavba.

Na odstránení poruchy pracuje špecializovaný tím technických potápačov. Vodohospodárska výstavba predpokladá, že oprava potrvá maximálne do soboty, ak však pôjdu opravy plynule je obnovenie plavby možné už vo štvrtok.

„Keďže druhá plavebná komora je momentálne vypustená pre opravu, ktorú si vyžiadala dvadsaťročná prevádzka vodného diela, nie je možné momentálne zabezpečiť plavbu cez náhradnú komoru,“ dodala hovorkyňa Vodohospodárskej výstavby Diana Migaľová s tým, že viac informácií k vzniknutej situácii poskytnú v stredu 30. júla.

Odporúčané články

Vodohospodári oslovili políciu pre klamstvá v Gabčíkove Z Vodného diela Gabčíkovo vytiahli telo nezvestného Patrika

Témy

Diskusia

Najčítanejšie za 24 hodín

Z kategórie Slovensko

Aktuálne témy

Odporúčame

Copyright © iSITA s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.

OK

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...