Pri diéte pomôžu aj spotrebiče a kuchynské doplnky

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Diéta
Foto: healthmeup.com

BRATISLAVA 2. januára 2013 (WEBNOVINY) – Každý z nás vie, akým jedlám sa treba pri chudnutí vyhýbať, a ktoré potraviny je dobré mať po ruke.

Prípravu diétnych jedál vám však môžu uľahčiť jednoduché pomôcky v kuchyni. Správne spotrebiče a doplnky gazdinkám pomôžu zhodiť pár kíl navyše.

Ručný mixér zjednoduší prípravu ovocných smoothies alebo hustých zeleninových polievok. Je všeobecne známe, že jedenie nízkokalorickej zeleninovej polievky pred hlavným jedlom človeka nasýti a nemá potrebu prejedania sa.

Vhodné sú polievky zo špargle, karfiolu, brokolice, fazule či tekvice. Sú výživné a majú nízky obsah kalórií.

Aj jedlo na pare môže byť chutné

Olej, nádoba
Foto: shape.com

Šikovným a lacným pomocníkom do kuchyne je aj naparovacie sitko. Je užitočné najmä na prípravu dusenej zeleniny. Pri tomto spôsobe prípravy si zelenina zachováva takmer všetky nutričné hodnoty. Na parnom sitku sa dá pripraviť aj chutná ryba.

Aj najzdravší olej pri chudnutí skôr škodí ako pomáha, ak ho prijímate nadmerne. Jedna kávová lyžička zdravého olivového oleja obsahuje 120 kalórií a 14 gramov tuku. Najlepším spôsobom je preliať si olej do nádoby s rozprašovačom.

Či už olej použijete na opekanie na panvici alebo dochutenie šalátu, vďaka rozprašovaču skonzumujete len veľmi malé množstvo. Do nádoby si môžete pridať rôzne bylinky, cesnak alebo čili papričku a olej si tak príjemne dochutiť.

Pomôcka aj pre zaneprázdnených

Jablko
Foto: aliexpress.com

Zaneprázdnení ľudia si môžu pripraviť rýchlu desiatu alebo olovrant pomocou krájača na jablká.

Jablko rozdelí na mesiačiky a zbaví ho jadierok v priebehu sekundy. Zázračným doplnkom je aj strúhadlo na syr, ktoré môžete využiť aj na nastrúhanie kôry z citrusov. Tá je bez kalórií a vynikajúco dochutí nielen koláče, ale aj rôzne druhy mäsa.

Heslo, že človek je hlavne očami, môžete využiť servírovaním na malé taniere a misky, ktoré sú pôvodne určené na dezerty a šaláty.

Tanier tak vyzerá plný, aj keď ste si naložili menšiu porciu. Dezerty ako puding či čokoládová pena sa dajú naservírovať do kávových šálok na espresso či formičiek na muffiny.

Sledujte informácie o zdraví prostredníctvom Facebooku!

Zdroj: health.com

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia