Príbeh ženskosti, príbeh vagíny

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
www.idelyn.sk

Fascinácia ženským vnútrom

Máloktorá téma dokázala naprieč históriou tak rozporuplne poburovať aj inšpirovať, provokovať či priťahovať. Fascinácia ženstvom prepadla našich predkov už pred 24- tisíc rokmi. Z tohto obdobia sa datuje aj prvý známy portrét vagíny, ktorému neupreli jediný detail tohto symbolu ženstva. Predkovia stvárňovali svojich bohov sexuality a plodnosti, tvorili jaskynné maľby, figúrky. „Medové lono“ sumerskej bohyne Inanny bolo považované za tvorcu všetkého na Zemi. Kelti dokonca tesali obrazy žien a ich vagíny do stien svojich domov, mali ich chrániť. Vagína bola posvätná. Rozmaznávajte ju aj dnes.

Posvätná i zatracovaná

Tak ako bola uctievaná, vagína a spolu s ňou aj ženskosť bola v priebehu rokov z mnohých rôznych dôvodov zatracovaná. Postavenie ženy sa v spoločnosti menilo. Výnimkou neboli ani domnienky o sexuálnom potešení ako nevyhnutnosti k otehotneniu. A čo ešte myšlienka, že vagína je v podstate rovnaký orgán ako ten mužský, len na zlom mieste! Zavrhnutie vagíny potvrdila katolícka cirkev, pre ktorú bola vagína cestou do pekla, prvým hriechom a ženské telo si vyslúžilo len nepekné prezývky. Aj cez tento kontext stredovekí lekári považovali orgazmus nielen za nutnosť počatia, ale aj ako riešenie nervového napätia. Sami ho predpisovali aj vykonávali. Táto „lekárska“ metóda nezanikla ani v 19. storočí, kedy bol dokonca vynájdený vibrátor. A to aj napriek tomu, že žena túžiaca po sexuálnom naplnením bola hriešnou. Nie je krásne, že tejto hriešnosti dnes môžeme prepadnúť úplne bez hanby?

www.idelyn.sk

Najprv hriešna a neskôr znovuvzkriesená

Aby bola ženská vagína znovu oslobodená od všetkých predsudkov a hanebností, ktoré jej neprávom počas predošlých storočia prisúdili, boli potrebné tri veci. Sigmund Freud, svetové vojny a ženské hnutia v USA. Sigmund Freud vďaka jeho nadčasovosti a poznaniu, že práve znalosť vagíny je cestou k zdravému sexuálnemu životu. Svetové vojny, ktoré ženy nevyhnutne povolali do práce a priniesli volebné právo. 60. roky a Američanky vďaka svojej odvahe zakladať ženské hnutia a otvorene hovoriť o svojom postavení, svojom živote, svojom tele, svojich túžbach a o sebe samých.

Guráž, ženskosť a žiadna hanba

Betty Dodson v roku 1973 odhalila výstavu fotografií, na ktorých zachytila ​​vagíny odvážnych žien. Takto šokovala a vyprovokovala verejnosť na diskusiu o téme, o ktorej sa dovtedy bála hovoriť. Ako sme na tom dnes? Možno by sme sa Betty Dodson mali inšpirovať. Vagína a ženskosť robia ženy takými, aké sú. Ženské, pôvabné a jedinečné. Jedine vtedy, ak vie žena prijať samu seba, môže z tajomstiev ženského lona ťažiť, byť zvodná, neodolateľne krásna, ale aj zdravá.

Ženskosť v znamení starostlivosti

Schopnosť prijímať naše vlastné telo ovplyvňuje aj jeho zdravotný stav. Tak ako je s našim lonom spojené vzrušenie, slasť a naplnenie, môžu ho sužovať aj nepríjemnosti, s ktorými sa čas od času stretne každá žena. Reč je o vaginálnych infekciách. Moderná žena vie, že sa už nemusí týmito problémami dlho trápiť. Stačí siahnuť po podpore v podobe prípravkov Idelyn® Beliema®. Tie ženám rozumejú a dokážu intímnym partiám poskytnúť podporu, či už ich trápia kvasinkové alebo bakteriálne infekcie. Vaginálne tablety Idelyn® Beliema® Effect ženám uľavia pri príznakoch oboch typov vaginálnej infekcie. O podráždené intímne partie sa postará Idelyn® Beliema® Expert Intim krém a každodennú sviežosť im dodá Idelyn® Beliema® Expert Intim gél.

Starajte sa o seba a svoju vagínu a užívajte si svoju ženskosť. Robí nás ženy takými, aké sme.

Viac informácií nájdete na www.idelyn.sk.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia